Διασύνδεση Δήμου – Νέας Γενιάς – Επιχειρηματικότητας
Επιχειρήσεις – Αγορά

Διασύνδεση Δήμου – Νέας Γενιάς – Επιχειρηματικότητας

Ως βασική προγραμματική δέσμευσή της εμφανίζει η δημοτική παράταξη ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ.- και ο επικεφαλής της Δημήτρης Κωνστάντος, τη διασύνδεση Δήμου – Νέας Γενιάς – Επιχειρηματικότητας στο δελτίο Τύπο που ακολουθεί:

Ανάδειξη, φιλοξενία, ενθάρρυνση, εκπαίδευση, διασύνδεση και υποστήριξη νέων δημιουργικών ατόμων και ομάδων, σε τομείς καινοτομίας, start-ups, τεχνολογίας, εμπορίου, επιχειρηματικότητας. Κτηριακές υποδομές, μέσα υλοποίησης, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, κεφάλαια. Διασύνδεση Δήμου, Εξειδικευμένων Ιδρυμάτων, Συνεργατικών Χώρων. Άντληση και αξιοποίηση πόρων διαθέσιμων μέσω ΕΣΠΑ και ιδρυμάτων.

Στο περιβάλλον της νέας οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καινοτομικές εφαρμογές στην τεχνολογία, στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πανεπιστήμια, εξειδικευμένα ιδρύματα, εξωτραπεζικά διαθέσιμα κεφάλαια, ανθρώπινο δυναμικό εκπαίδευσης και συμβουλευτικής υποστήριξης, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας, μεταφορά τεχνογνωσίας είναι μερικές μόνο παράμετροι αναγκαίων λειτουργικών υποδομών και προϋποθέσεων. Οι νέοι άνθρωποι, πρωταγωνιστές στον τομέα αυτό, αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους προσφέρονται δημιουργώντας πολλαπλά συνδυαστικά οφέλη, στους ίδιους, στην οικονομία, στην τοπική αγορά που δραστηριοποιούνται και φυσικά στην κοινωνία ως σύνολο.

Η διασύνδεση του Δήμου μας με τη νέα γενιά, σε επίπεδο καινοτομικών και δημιουργικών ατόμων και ομάδων και την επιχειρηματικότητα, είναι μια σύγχρονη, ωφέλιμη και ουσιαστική παρέμβαση στην κουλτούρα της πόλης μας σε αρμονία με τα υπόλοιπα προσδιοριστικά γνωρίσματα, όπως ο προαστιακός χαρακτήρας.

Η ανάδειξη του Δήμου μας ως πρωταγωνιστή στη φιλοξενία, ενθάρρυνση και υποστήριξη της καινοτομίας σε υπερτοπικό επίπεδο, θα προσφέρει σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές στους νέους ανθρώπους τόσο στους τομείς της ανεύρεσης πόρων χρηματοδότησης, όσο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιπρόσθετα, σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, ο Δήμος μας θα ευεργετηθεί από την αναμενόμενη εφαρμογή πολλών καινοτομικών ιδεών στα όρια του, προς όφελος των κατοίκων του, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η επιτυχία της διασύνδεσης του Δήμου με τη νέα γενιά και την επιχειρηματικότητα προϋποθέτει μια σαφή δέσμευση προσανατολισμού προς την κατεύθυνση αυτή. Μεθοδικότητα, προγραμματισμός, οργάνωση, σοβαρότητα, πειθαρχία, προσήλωση, συνέργειες, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα είναι μερικά από τα αναγκαία συμπληρωματικά χαρακτηριστικά. Ανεύρεση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού τόσο σε εξειδικευμένα ιδρύματα, όσο και στους κατοίκους της πόλης μας και αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων από το ΕΣΠΑ και από ειδικά ιδιωτικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Διασφαλίζεται όχι μόνον το ουδέτερο οικονομικό αποτύπωμα στη δύσκολη χρηματοπιστωτική εικόνα του Δήμου μας, αλλά και η εισροή σημαντικών παράλληλων πόρων για έργα και υπηρεσίες προς όφελος της περιοχής μας και των κατοίκων της.

Αν σήμερα όλοι φανταζόμαστε Λυκόβρυση και Πεύκη ως περιοχές προαστιακού χαρακτήρα, είναι εφικτό μέσα στην επόμενη πενταετία να έχουμε εμπλουτίσει την εικόνα του Δήμου μας με το χαρακτηριστικό γνώρισμα της καινοτομίας, από τις εφαρμογές της οποίας μεταξύ πολλών άλλων, είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθεί ο προαστιακός χαρακτήρας, θα βελτιωθεί η καθημερινότητα, το επίπεδο διαβίωσης και η θετική φήμη της περιοχής μας.

Για τον συνδυασμό μας “Λυκόβρυση Πεύκη.-” η διασύνδεση Δήμου, Νέας Γενιάς και Επιχειρηματικότητας συνιστά βασική προγραμματική δέσμευση για την υλοποίηση της οποίας διαθέτουμε εμπειρία, συνεργάτες και συνειδητή αποφασιστικότητα, η οποία σε επίπεδο συμβολισμού και ουσίας, αναδεικνύεται με την άμεση υπαγωγή της στην ευθύνη του επικεφαλής του συνδυασμού μας και υποψηφίου δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Δημήτρη Γ. Κωνστάντου.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet