Η Κηπούπολη των Βορείων Προαστίων… υπερασπίζεται τον τίτλο της
Ποιότητα Ζωής

Η Κηπούπολη των Βορείων Προαστίων… υπερασπίζεται τον τίτλο της

«Ο Δήμος Κηφισιάς είναι η Κηπούπολη των Βορείων Προαστίων» υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του Δήμου σε σχετική ανακοίνωσή του και για να δικαιολογήσει αυτό τον «τίτλο» παραθέτει τις «πράσινες πρωτοβουλίες» που συνεχίζονται, όπως τονίζει, μέσα στον Ιούλιο προκειμένου να αυξηθούν οι «πράσινες γωνιές».

Η αρχή έγινε από το πάρκο Παπανδρέου, στη Νέα Ερυθραία. Ένα πανέμορφο πάρκο, με μοντέρνα αισθητική, που απλώνεται σε μία έκταση 10 στρεμμάτων. Ενισχύθηκε  το πράσινο του χώρου με μεγάλα πλατάνια, μουριές, κουκουναριές και ακακίες, σε σημεία όπου η σκιά και η δροσιά είναι απαραίτητη.

Παρόμοιες πράσινες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου και στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Πελοποννήσου.

Τα «πράσινα» συνεργεία του Δήμου επί το έργο...
Τα «πράσινα» συνεργεία του Δήμου επί το έργο…

Περισσότερο χρώμα και άρωμα στο κέντρο της Κηφισιάς δίνουν και οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στα παρτέρια των εμπορικών καταστημάτων. Για πρώτη φορά, ο Δήμος Κηφισιάς, μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες, προχώρησε στην αξιοποίηση παρτεριών που δεν ανήκουν στη δική του αρμοδιότητα. Το προσωπικό της υπηρεσίας Πρασίνου φύτεψε τριανταφυλλιές, μυρτιές, ιβίσκους, δεντρολίβανα, μυρτιές και άλλα φυτά από το φυτώριο του Δήμου και με την επιμέλεια της Ελίνας Κάτσικα (γεωπόνος – αρχιτέκτων Τοπίου). Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων θα είναι αυτή που θα αναλάβουν τη συντήρησή τους και το πότισμα, ενώ σε σημεία όπου κρίθηκε αναγκαίο τοποθετήθηκε αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

Επίσης, σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Μουσείου Δροσίνη, αλλά και στον χώρο πάνω από parking «Πλάτανος». Στο δεύτερο σημείο τα φυτά ήταν δωρεά από τα φυτώρια «Καλαντζή».

Οι πράσινες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, ενώ φυτευτήκαν περίπου 250 δέντρα και φυτά. Τον συντονισμό της δράσης είχε ο πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης, γεωπόνος, Γιώργος Κομιανός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet