Ολομέτωπη επίθεση Γ. Θεοδωρακόπουλου για το ειδικό τέλος
Ποιότητα Ζωής

Ολομέτωπη επίθεση Γ. Θεοδωρακόπουλου για το ειδικό τέλος

Ολομέτωπη επίθεση κατά της νυν διοίκησης του δημάχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, του τέως δημάρχου, Δημήτρη Φωκιανού, αλλά και των τριών ανεξάρτητων συμβούλων που δημιοσιοποίησαν κοινή επιστολή για το ειδικό τέλος στο Ο.Τ.9 («Άστοχοι χειρισμοί» κι «επικίνδυνος λαϊκισμός» για το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση) εξαπολύει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος κατηγορεί ότι οι κ.κ. Τ. Μαυρίδης και Δ. Φωκιανός «φέρνουν από την πίσω πόρτα το χαράτσι» για τη Λυκόβρυση, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια ανέλαβε τη χρηματοδότηση του υπολοίπου κόστους για την αποπεράτωση του έργου στο Ο.Τ.9.

Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν ήταν ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός αυτός που ζήτησε τη συμμετοχή των Λυκοβρυσιωτών στην πληρωμή του ειδικού τέλους για το έργο.

Τέλος, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρει για τους τρεις ανεξάρτητους συμβούλους ότι λειτουργούν είτε ως «παραστάτες», είτε ως «ουρά» του δημάρχου, αναγκαζόμενοι «για να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα και να καλύψουν “εγκλήματα κατά της πόλης”», να καταφεύγουν σε φαιδρότητες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών:

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κράτησε τον λόγο της και κατάργησε το ειδικό Τέλος (χαράτσι) που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης για την ανάπλαση του Οικοδομικού Τετραγώνου 9. Είναι μια απόφαση που υποδεχτήκαμε όλοι με ικανοποίηση. Όμως για τον κόσμο το όφελος από την κατάργηση του χαρατσιού είναι μισό. Γιατί η δημοτική Αρχή του Α. Μαυρίδη το ξανάφερε από την… πίσω πόρτα, με τη «κάλυψη»   των ανθρώπων του Δ. Φωκιανού, επί δημαρχίας του οποίου (2004) και έχει επιβληθεί το χαράτσι.

Το νέο χαράτσι (32% επάνω στα δημοτικά τέλη) το πέρασε οριακά η δημοτική πλειοψηφία λόγω της ψήφου της …  Λυκοβρυσιώτισσας κυρίας  Παπαδημούλη, ανεξαρτήτου συμβούλου. Την αντίθεσή τους  σε αυτή την πρωτοφανή και άκρως άδικη απόφαση εξέφρασαν ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Φυσικά και η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ η οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά και  τήρησε, όπως πάντα, τις δεσμεύσεις της.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι αντί να κάνουν κριτική στη δημοτική πλειοψηφία για την ασυνέπεια που επέδειξε και τα μικροκομματικά της παιγνίδια, επιτέθηκαν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Προφανώς ήθελαν να… χειροκροτήσουμε κιόλας  τη νέα φορολόγηση των κατοίκων. Μια φορολόγηση που έρχεται μάλιστα την εποχή της οικονομικής κρίσης.

Ας συνεχίσουν να λειτουργούν όπως θέλουν ή όπως τους στοιχίζουν αυτοί που έχουν μεγάλα συμφέροντα. Είτε ως «παραστάτες», είτε ως «ουρά»  του Α. Μαυρίδη. Είναι πρόβλημά τους. Οι πολίτες που ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ βλέπουν…

Βεβαίως όλοι αντιλαμβάνονται ότι μέσα στη σύγχυση που βρίσκονται  οι «κηδεμόνες», προκειμένου  να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα και να καλύψουν «εγκλήματα κατά της πόλης»,  προσέφυγαν σε φαιδρότητες. Καταγγέλλουν την αντιπολίτευση ότι δήθεν δεν… θέλει να τελειώσει το έργο.  Σαν να διοικεί τον Δήμο η αντιπολίτευση…  Δηλαδή ξεπεσμός…

Θέλουν να… σκεπάσουν τις ευθύνες τους για το ημιτελές Κλειστό της Λυκόβρυσης

Αλλά το πρόβλημά τους είναι άλλο. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν στον κόσμο  πώς για 15 χρόνια δεν έβαλαν ούτε τούβλο για το κλειστό της Λυκόβρυσης και μετέτρεψαν σε κουφάρι ένα χώρο που έπρεπε να παραδοθεί εδώ και 12 χρόνια στους νέους της Λυκόβρυσης. Πώς να παραδοθεί όμως όταν ο δήμαρχος της πόλης ήθελε να το πουλήσει και προφανώς γι’ αυτό το μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο. Αλήθεια, ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ακούσατε να μιλάει κάποιος, εκτός από την παράταξή μας, για το κλειστό της Λυκόβρυσης;

Η απόλυτη σιωπή.

Και τώρα βγήκαν κάποιοι συντονισμένοι να… αγωνιστούν υπέρ της νέας φορολογίας των κατοίκων, με τη δικαιολογία ότι κινδυνεύει να μη ολοκληρωθεί το κλειστό κι ας ανέλαβε η Ρένα Δούρου να καλύψει το υπολειπόμενο ποσό του 30%. 

Και ερωτάμε:  

  1. Μα το έργο, σύμφωνα με το εργολαβικό (αρ. πρ. 2149/24-2-14) που έχει υπογράψει ο Δ. Φωκιανός,  έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2016. Γιατί δεν παραδόθηκε ακόμα; Ποιος το εμπόδισε από τότε;
  2. Τα οικονομικά τα ανέλαβε όλα η Περιφέρεια. Πού είναι λοιπόν το  πρόβλημα; Μήπως  συμβαίνει κάτι στο παρασκήνιο, με πρωταγωνιστές τον «υπό κηδεμονία» δήμαρχο Α. Μαυρίδη και τον δημαρχεύοντα Δ. Φωκιανό, που δεν το γνωρίζουν οι πολίτες;.
  3. Οι παρατάσεις στον εργολάβο γιατί δόθηκαν; Ποιος τις προκάλεσε; Μήπως τις… επέβαλε κι αυτές  η αντιπολίτευση;   

Και κάτι πολύ σημαντικό. Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Γιάννης Σγουρός,  πρώην  περιφερειάρχης και φίλος του Δ. Φωκιανού, είπε ότι ποτέ δεν ζήτησε  ο ίδιος συμμετοχή του πρώην Δήμου Λυκόβρυσης  στο έργο με 30%. Ο κ. Σγουρός ποιον ανέφερε ως υπεύθυνο για την επιβολή του 30% στους κατοίκους της Λυκόβρυσης; ΠΟΙΟΝ;

Θα επανέλθουμε με αποκαλύψεις…  

Υ.Γ. Όλοι κατάλαβαν γιατί οι «τρεις» έκαναν την απαράδεκτη επίθεση. Ποιοι; Οι τρεις. Αυτοί  που απουσίαζαν μήνες  και από την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αφήνοντας τη διοίκηση να κάνει… πάρτι.  Δικαίωμά τους. Αλλά είναι απαράδεκτο να κατηγορούν  τις  παρατάξεις της αντιπολίτευσης επειδή δεν ακολούθησαν τη γραμμή του… νοικοκύρη και ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ το νέο χαράτσι. Αλήθεια αυτοί οι τρεις τι ψήφισαν; Αυτοί δεν ζήτησαν και αναβολή;

Όμως επειδή ξεπέρασαν, χωρίς λόγο, κάποια όρια, τώρα θα πρέπει να αποδείξουν, όταν κληθούν, αυτά που έγραψαν για το Περιφερειακό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet