Απανωτές συσκέψεις «πολιτικών αρχηγών» στην Αγία Παρασκευή
Πρόσωπα

Απανωτές συσκέψεις «πολιτικών αρχηγών» στην Αγία Παρασκευή

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική Αρχή του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου κατηγορείται συχνά πυκνά από τη μειοψηφία για «έλλειμμα συνεργασίας» με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Κατηγορία που ο ίδιος ο δήμαρχος έχει απορρίψει, επαναλαμβάνοντας ότι η δική του πόρτα είναι πάντα ανοιχτή, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του ήταν στη μειοψηφία.

Επιχειρώντας δε να επιβεβαιώσει τα λόγια του, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 12 Ιουλίου 2016) ενημέρωσε το Σώμα ότι θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθούν δύο κομβικής σημασίας ζητήματα της πόλης.

Ειδικότερα, την προσεχή Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη, που αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα του κληροδοτήματος Σιστοβάρη και στη συνέχιση ή όχι της εκμετάλλευσης του χώρου από συγκεκριμένο επιχειρηματία, ενώ η δεύτερη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 και θ’ ασχοληθεί με το ζήτημα της διαχείρισης των ελεύθερων χώρων στον Δήμο.

Αναμφίβολα πρόκειται για αξιόλογη πρωτοβουλία του δημάρχου, η οποία υπηρετεί την τοπική Δημοκρατία. Ωστόσο, επειδή ενδεχομένως (με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας από την αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης) να υπάρξουν έξι διαφορετικές ανακοινώσεις (όσες και οι συμμετέχουσες παρατάξεις) για το τι θα έχει διαμειφθεί στις προαναφερόμενες συσκέψεις, μήπως να υπάρξει εκ των προτέρων συμφωνία για έκδοση κοινής ανακοίνωσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα;

Αν μη τι άλλο, θα ήταν κρίμα να «χαθεί στη μετάφραση» μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση -εάν αυτό είναι εφικτό- ζητήματα που θα επηρεάσουν τη ζωή των Αγιοπαρασκευιωτών για τα επόμενα πολλά χρόνια…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet