Αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Αυλαία για το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Ηρακλείου Αττικής

Δέκα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ισάριθμες παραστάσεις με δεκάδες μαθητές στην παραγωγή και την παρουσίαση, εκατοντάδες κοινού στα καθίσματα του Πολιτιστικού Πολυκέντρου και της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου, μέσα σε ενάμιση μήνα δραστηριοτήτων, είναι ο απολογισμός του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου «Ηρακλείου Σχολικά Δρώμενα», το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Όπως και πέρυσι, όταν το Φεστιβάλ έκανε τα πρώτα του βήματα, έτσι και φέτος τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης που τους έδωσε ο Δήμος. Με φαντασία, με δημιουργικότητα, με αγάπη και μεράκι, αποτύπωσαν, διασκεύασαν ή δημιούργησαν τις δικές τους παραστάσεις προσφέροντας ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα ζήλευαν ακόμα και… επαγγελματικές παραγωγές.

Όλα τα παραπάνω δίνουν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, το σύνθημα ώστε ο νέος αυτός θεσμός της πόλης να γίνει ακόμα πιο δυνατός τις επόμενες χρονιές.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο φετινό Φεστιβάλ: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι μας γέμισαν χαρά και ελπίδα για το μέλλον της πόλης μας. Είναι σημαντικό, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να διαπιστώνεις ότι υπάρχει ακόμα η δημιουργία, το όνειρο, το πάθος για την Τέχνη. Αυτά τα στοιχεία, όχι απλά θα τα στηρίξουμε, αλλά θα ενισχύσουμε κάθε τι που τους δίνει φωνή. Σε αυτήν την κατεύθυνση το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου θα εργαστεί από νωρίς για να προετοιμάσει το επόμενο, κιόλας, Φεστιβάλ. Ραντεβού του χρόνου, λοιπόν», τονίζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet