Η δίκη του Κ. Πελετίδη και η «εκκωφαντική» σιωπή της… άλλης Αριστεράς
Πρόσωπα

Η δίκη του Κ. Πελετίδη και η «εκκωφαντική» σιωπή της… άλλης Αριστεράς

Είναι από τις στιγμές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως η… εκδίκηση της πραγματικότητας κατά του λαϊκισμού. Αναφερόμαστε στη στιγμή που ένας κομμουνιστής δήμαρχος οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή υπερασπίστηκε (με τον τρόπο που εκείνος θεωρούσε καλύτερο) τους εργαζόμενους του Δήμου του, σε μία περίοδο που η χώρα κυβερνάται από την «πρώτη φορά Αριστερά».

Η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που ήταν να γίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, αναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου 2017. Αφορά δε στην επιλογή του να αρνηθεί να δώσει τους ατομικούς φακέλους των εργαζομένων για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου του.

Στο σχετικό υπόμνημα που υπέβαλε στον ανακριτή, τον Οκτώβριο του 2014, ο δήμαρχος είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων:

«Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ’ αρ. 5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών). Στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ’ όλα νόμιμοι. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται.

Σας γνωρίζουμε ότι  η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί… Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…».

Ανεξάρτητα εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την τακτική του δημάρχου Πατρέων, οφείλει να του αναγνωρίσει ότι και ως δήμαρχος (δηλαδή, εξουσία) εφάρμοσε όσα η αυτοδιοικητική παράταξη του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) υποστηρίζει για το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία χρόνια.

Κάτι που δεν ισχύει στην αντίπερα όχθη, αφού οι προεκλογικοί λεονταρισμοί, σχεδόν ταυτόσημοι με τις θέσεις του ΚΚΕ στο ζήτημα των εργαζομένων, μετατράπηκαν μετεκλογικά σε… εκκωφαντική σιωπή. Μια σιωπή που, δυστυχώς, μεταδόθηκε και στα αυτοδιοικητικά σχήματα που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία (τουλάχιστον στους Δήμους που καλύπτει ειδησεογραφικά το «Ε») δεν βρήκαν να πουν ή να γράψουν δύο λέξεις με αφορμή τη δίκη του δημάρχου Πατρέων. Μάλιστα, σε δύο από αυτούς τους Δήμους (Αγ. Παρασκευή και Χαλάνδρι) οι δημοτικές Αρχές «χρεώνονται» στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδικότερα στην περίπτωση του Χαλανδρίου, ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος αντιμετωπίζει αντίστοιχες με τον Κ. Πελετίδη κατηγορίες…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet