«Καμία ανοχή σε απαράδεκτες συμπεριφορές προς εργαζόμενους»
Κοινωνία

«Καμία ανοχή σε απαράδεκτες συμπεριφορές προς εργαζόμενους»

Καμία ανοχή σε «απαράδεκτες συμπεριφορές» σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου επιδεικνύει η διοίκηση του Δήμου, όπως τονίζει απαντώντας σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων (Σωμ. Εργαζομένων: Να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου).

Έπειτα από φραστική επίθεση εργολάβου σε βάρος εργαζομένου στον Δήμο, η η νομική υποστήριξη του Δήμου προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου προκειμένου να συμμορφωθεί ο εργολάβος στα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Η διοίκηση του Δήμου θεωρεί μεμονωμένο το περιστατικό της φραστικής επίθεσης, καθώς και «αδικαιολόγητη» και «παρωχημένη» την άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων περί απομάκρυνσης όλων των εργολάβων από έργα και δραστηριότητες του Δήμου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Καμία ανοχή της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, σε απαράδεκτες συμπεριφορές σε βάρος εργαζομένων μας

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή περιστατικό όπου εργολάβος που εκτελεί έργο στην πόλη επιτέθηκε φραστικά σε βάρος εργαζομένου του Δήμου μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Πρώτον, καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε απρεπή και παράνομη συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και για κανένα λόγο να προπηλακίζει εργαζόμενους μας. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θεωρεί τους εργαζόμενους σύμμαχους στην καθημερινή προσπάθεια που κάνει για να καταστήσει την πόλη μας ανθρώπινο και φιλικό προάστιο.

Δεύτερον, δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε κανέναν εργολάβο που αναπτύσσει παραβατικές συμπεριφορές. Η ξεκάθαρη αυτή θέση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον εργολάβο που δημιούργησε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, όταν η νομική υποστήριξη του Δήμου προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου κι απαίτησε να συμμορφωθεί στα όσα προβλέπει η νομοθεσία, όπως τελικά τον υποχρεώσαμε να κάνει. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αυθαιρετεί σε βάρος των συμφερόντων της πόλης και των κατοίκων της, για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα. Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην εφαρμογή των όσων προβλέπει η νομοθεσία σε κάθε ανάλογο περιστατικό, γιατί αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Τρίτον, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Γι΄ αυτό θεωρούμε αδικαιολόγητη και παρωχημένη την άποψη που εκφράζει η σημερινή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων περί απομάκρυνσης όλων των εργολάβων από έργα και δραστηριότητες του Δήμου. Οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να βάλουμε πάνω από οποιαδήποτε ιδεοληψία ή σκοπιμότητα, το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Η επιστροφή σε παρωχημένα μοντέλα λειτουργίας θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου μας, κι αυτό θα μας βλάψει όλους. Και πρώτους από όλους τους εργαζομένους μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet