Μήνυμα δημάρχου Μ. Καρπέτα για το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος
Κοινωνία

Μήνυμα δημάρχου Μ. Καρπέτα για το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Σε ανακοίνωση ενόψει της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του σχετικού πανηγυριού προέβη ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος είναι στενά συνδεδεμένη με την πόλη της Μεταμόρφωσης, την ιστορία, τα ήθη και τις παραδόσεις της.

Το γιορταστικό διήμερο 5-6 Αυγούστου, κάθε χρόνο, η πόλη και η κοινωνία γιορτάζουν θρησκευτικά, με τον επιβαλλόμενο επιβλητικό τρόπο, τον Πολιούχο και πανηγυρίζουν κοσμικά, με τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο.

Φέτος οι προετοιμασίες για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις έχουν πάρει ευρύτερες διαστάσεις και οι πολλές και σημαντικές συμμετοχές καλλιτεχνών και δημιουργούν την προοπτική μεγάλης επιτυχίας.

Ο Δήμος στηρίζει και ενισχύει τις σχετικές πρωτοβουλίες παρ΄ ότι έχει επίγνωση ότι υπάρχουν δημότες που ενδεχομένως θα ενοχληθούν.

Οι λόγοι είναι πολλοί:

  • Οι εκδηλώσεις συνεπάγονται προσέλευση κόσμου από όλα τα σημεία της Αττικής, κάτι που από μόνο του είναι  πολύ θετικό για την πόλη μας.
  • Ενισχύεται και αυξάνεται η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για τις σημερινές δύσκολες συνθήκες.
  • Δίνεται η ευκαιρία στους ανθρώπους που ζουν την κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, να διασκεδάσουν και να πάρουν μια ανάσα, με προσιτό κόστος.
  • Ενισχύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τις συνεισφορές των διοργανωτών.

Νομίζω ότι οι λόγοι είναι αρκετοί για να ευχηθούμε καλή επιτυχία, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε όλοι μαζί, αλλά και να δείξουμε κατανόηση, ακόμα και αν υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις από τους συνήθεις ρυθμούς της πόλης.

Άλλωστε, η περίοδος των διακοπών είναι… ανεκτική και «επιτρέπει» οχλήσεις, που σε άλλη περίοδο δε θα ήταν ανεκτές.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet