Οριοθετείται το ρέμα Αμαρουσίου
Ποιότητα Ζωής

Οριοθετείται το ρέμα Αμαρουσίου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η οριοθέτηση του ρέματος Αμαρουσίου (Σαπφούς) που διατρέχει τον Δήμο από τα Ανάβρυτα μέχρι τον Άγιο Θωμά μετά και την αποστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του πλήρους φακέλου που περιλαμβάνει το σύνολο των σχεδίων και εγκρίσεων από μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών για τον καθορισμό των οριογραμμών του ρέματος Σαπφούς, όπως μας ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Με τη συμπληρωματική επεξεργασία από μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου των σχετικών σχεδίων όσον αφορά στις οριογραμμές του ρέματος και τη θεώρησή τους από την Περιφέρεια Αττικής, το σύνολο των εγκρίσεων και των σχεδίων προωθείται άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Με τη σειρά της, στη δικαιοδοσία της είναι να γνωμοδοτήσει σχετικά και να διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για να εισηγηθεί την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Με την ολοκλήρωση του τελικού αυτού σταδίου της διευθέτησης της κοίτης του ρέματος Σαπφούς θα ανοίξει ο δρόμος για νέες εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, για κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων, αλλά και για ανάπλαση των περιοχών πέριξ του ρέματος.

Με την ευκαιρία της υποβολής του φακέλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να γνωμοδοτήσει σχετικά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση μίας ιδιαίτερα πολύπλοκης και πολυετούς διαδικασίας για να δώσουμε οριστική λύση σε σημαντικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των γειτονιών που διαπερνά το ρέμα Σαπφούς. Μετά την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Π/Δ θα είμαστε σε θέση πλέον θα προχωρήσουμε σε σημαντικά έργα υποδομής που θα θωρακίσουν τις περιοχές αυτές και θα αναβαθμίσουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των παροικούντων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet