«Αντίο» Ρίο, χαίρε Τόκιο 2020
Αθλητισμός

«Αντίο» Ρίο, χαίρε Τόκιο 2020

Υπό βροχή αλλά χωρίς αυτό να μειώνει το κέφι και να θέτει εκτός προγραμματισμού την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ολοκληρώθηκε η 31η κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Με την Κατερίνα Στεφανίδη να ανοίγει τον χορό της εισόδου των αποστολών στο Μαρακανά κρατώντας την ελληνική σημαία, η γιορτή της λήξης στη Βραζιλία είχε φυσικά πολύ μουσική, ολίγη ιστορία, αλλά πάνω από όλα την παράδοση της Ολυμπιακής Σημαίας στο Τόκιο, το οποίο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Εν τη απουσία του προσωρινού προέδρου της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ, καθώς αποφάσισε να μην παρευρεθεί μετά τις αποδοκιμασίες, των οποίων έτυχε κατά την Τελετή Έναρξης, ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, χαιρέτησε και ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους για τη φιλοξενία και την επιτυχημένη διοργάνωση.

«Οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο. Ο Ιησούς προστατεύει το Ρίο και το ανέδειξε πρώτο. Του αξίζει χρυσό μετάλλιο. Έγραψε ιστορία. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους εθελοντές και όσους συνέβαλαν σε αυτή την παγκόσμια γιορτή του αθλητισμού. Οι Αγώνες θα ταξιδέψουν στο Τόκυο στην άλλη πλευρά της γης» είπε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγινε και η απονομή στους νικητές του μαραθωνίου ανδρών, προτού ο δήμαρχος του Ρίο παραδώσει την Ολυμπιακή σημαία στην περιφερειάρχη του Τόκιο, Γιουρίκο Κοΐκε.

Το «παρών» έδωσε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Αμπε ο οποίος κρατούσε μία μεγάλη κόκκινη μπάλα. Ακολούθησε οκτάλεπτο εντυπωσιακό πρόγραμμα για το Τόκυο, που έδωσε το στίγμα για τα όσα θα γίνουν σε τέσσερα χρόνια.

H Φλόγα έσβησε με φυσικό τρόπο, σύμφωνα με το κεντρικό μήνυμα στο Ρίο. Η βροχή λοιπόν, αυτή τη φορά τεχνητή, έσβησε τη φωτιά.

Για τους Έλληνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα θυμίζουν την 5η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων στην ιστορία: έξι μετάλλια. Τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet