Αφιερωμένο στον Εθελοντισμό το φετινό Φεστιβάλ Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Αφιερωμένο στον Εθελοντισμό το φετινό Φεστιβάλ Ηρακλείου Αττικής

Αφιερωμένο στον Εθελοντισμό είναι το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηράκλεια 2016», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Αντίστροφα, πλέον, μετράμε για να ξεκινήσει και φέτος το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, «Ηράκλεια 2016», το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά – μετά την επαναφορά του από τη νέα δημοτική Αρχή – στο πάρκο της παιδικής χαράς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Πεύκων 50).

Από το Σάββατο 10 έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις γεμίζουν τα βράδια στο Ηράκλειο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες.

«Ημέρες Εθελοντισμού»

Με συμπληρωματικό τίτλο «Ημέρες Εθελοντισμού» τα φετινά «Ηράκλεια» είναι αφιερωμένα στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Σε αυτή την κατεύθυνση, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν με ενημερωτικές δράσεις φορείς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», κ.ά.

Ταυτόχρονα, στο περιθώριο του φεστιβάλ, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η πόλη υποδέχεται τη «Φλόγα της Αγάπης», η οποία ταξιδεύει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τιμηθούν φορείς και πρόσωπα που έχουν προσφέρει στην κοινωνική δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Νίκος Μπάμπαλος: «Να γεμίσουμε τις καρδιές μας με χαμόγελα»

«Φέτος, για δεύτερη χρονιά το Πολιτιστικό µας Φεστιβάλ έρχεται γεµάτο όρεξη και ορµή, µε ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραµµα, για να στολίσει τα βράδια του Σεπτεµβρίου και να γεµίσει τις καρδιές µας µε περισσότερα χαµόγελα. Αυτά ακριβώς τα χαµόγελα, στη δύσκολη καθηµερινότητα που όλοι βιώνουµε, έχουµε βάλει σκοπό να προσφέρουµε στον Δήµο µας για να κάνουµε τη ζωή των συµπολιτών µας, όλου του Ηρακλείου, ακόµη καλύτερη», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, για την έναρξη του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα

Γεμάτη λοιπόν, η ατζέντα στα φετινά Ηράκλεια εκτείνεται σε τρεις σκηνές:

  • Εκκίνηση στις 18:30, στην παιδική σκηνή, στην παιδική χαρά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέατρο, παιχνίδι και τραγούδι.
  • Για τους φίλους του θεάτρου, στις 2000 η αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου (απέναντι από το Πάρκο) φιλοξενεί καθημερινά επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικές και επαγγελματικές παραγωγές.
  • Η βραδιά κλείνει μουσικά στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ, στις 21:00, στο Πάρκο του Ο.Τ. 216, με συναυλίες και χορό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet