Συνάντηση δημάρχου – συλλόγων για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης
Ποιότητα Ζωής

Συνάντηση δημάρχου – συλλόγων για το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης

Την εξέλιξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων στις περιοχές Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου συζήτησαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τα Διοικητικά Συμβούλια των τοπικών συλλόγων Πολυδρόσου και Παραδείσου, σε κοινή συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Εκ μέρους του «Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό» συμμετείχαν στη συνάντηση ο πρόεδρος Παναγιώτης Πάντος, η γραμματέας Χρυσούλα Καρατζή, ο ταμίας Βασίλης Καπρινιώτης και το μέλος Γιάννης Κορομπίλης, ενώ από τον «Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου» συμμετείχαν η πρόεδρος Γωγώ Μπίσκου-Βαρδουλάκη, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Αναστασόπουλος και η ταμίας Αγγελική Κουφοπούλου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κάκκαλης, Ρένα Χαλιώτη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, ο καθηγητής Παν/μίου Πατρών – συγκοινωνιολόγος Ευάγγελος Ματσούκης, ο νομικός σύμβουλος Παντελής Αμούργης, η προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Μάρα Σεραφετινίδου και η προϊσταμένη Τμήματος Κατασκευής και Επίβλεψης Έργων Ελένη Μπαϊτακτάρη.

Στη συζήτηση που, όπως ενημερώνει ο Δήμος, διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης, ο δήμαρχος  Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην εισαγωγική τοποθέτησή του επανέλαβε ότι «οι τοπικοί σύλλογοι της πόλης είναι συμβουλευτικά όργανα της διοίκησης, που έχει πάντα τις “πόρτες” της ανοικτές για να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις τους, όπως εξάλλου κάνουν και οι υπηρεσίες του  Δήμου».

«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος, που κατέδειξε ότι είσαστε ενεργοί πολίτες. Όραμά μας είναι μέσα από την κοινή προσπάθειά μας να φτιάξουμε τη γειτονιά, να κάνουμε βελτιώσεις όπου απαιτούνται, για μία πιο λειτουργική και ανθρώπινη πόλη» σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου Παναγιώτης Πάντος μεταξύ των θεμάτων που έθεσε σχετικά με την κατασκευή του έργου ήταν η άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, η ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων ενόψει του νέου σχολικού έτους και οι βελτιώσεις όπου είναι δυνατόν στο οδόστρωμα.

Από  την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου Γωγώ Μπίσκου-Βαρδουλάκη ζήτησε να γίνουν απαλλοτριώσεις σε οικόπεδα που βρίσκονται στην Καραολή και Δημητρίου, στη Σάμου και στη Φραγκοκλησιάς, ενώ μεταξύ άλλων έθεσε και το θέμα των πεζοδρόμων στην οδό Παραδείσου.

Όπως υπογράμμισε απαντώντας ο συγκοινωνιολόγος Ευάγγελος Ματσούκης προέχει να οριστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν την παράδοση του έργου. «Στόχος μας είναι να γίνει η διαγράμμιση στην οδό Φραγκοκλησιάς, να εφαρμοσθεί ο κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων στην Παραδείσου με την Καραολή που είναι εγκεκριμένος από το 2013 και να γίνει η παράδοση και παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο» επεσήμανε ο κ. Ματσούκης.

Όσον αφορά στο θέμα των απαλλοτριώσεων σημειώθηκε ότι η μελέτη του έργου έλαβε υπόψη της την υφιστάμενη κατάσταση. Εξάλλου, όπως τονίστηκε, για τα ρυμοτομούμενα τμήματα που δεν έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού και δεν έχουν αποδοθεί οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να γίνουν διανοίξεις.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανέφερε ότι «βούλησή μας είναι να αλλάξουμε τις γειτονιές» και «ό,τι δεν προβλέπεται στη μελέτη να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε». «Προχωράμε δυνατά για μια πόλη πιο λειτουργική και ανθρώπινη», συμπλήρωσε.

Θέτοντας τις προτεραιότητες ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει να προχωρήσουν οι οριζόντιες διαγραμμίσεις των διαβάσεων πέριξ των σχολικών μονάδων και να ολοκληρωθεί το έργο εντός των επόμενων ημερών. Συγχρόνως να γίνει η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και να συζητηθούν οι ελλείψεις προκειμένου να βελτιωθεί το έργο.

«Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε για να παραδώσουμε στους κατοίκους ένα έργο που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωή τους» κατέληξε ο κ. Γ. Πατούλης.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Λένα Προεστάκη

    Με ποιον ή με ποιους βάζει τα στοιχήματα ο ορθοπεδικός/πρόεδρος./ δήμαρχος; Για την αναβάθμιση της περιοχής του Παραδείσου είναι η αντιπλημμυρική υποδομή των αγωγών ομβρίων,οι διανοιξεις των τυφλών δρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων για να μην περπατάμε σύρριζα με τα ΙΧ, η εφαρμογή κυκλοφορικαών ρυθμίσεων και η αποσόβηση της άναρχης.παράνομης στάθμευσης, μια αξιοπρεπής και ασφαλής παιδική χαρά .Η ουρανοκατέβατη ιδέα του ποδηλατόδρομου ΠΟΤΕ δεν συζητηθηκε με το Σύλλογο, τους κατοίκους.
    ΓΙΑΤΙ επιμένει πάντα μόνο σε κατ ιδιαν συναντήσεις , με διάφορους “είδα φως και μπήκα”, και πάντα με την απαραίτητη φωτό ως βοσκός ποιμνίου;
    ΓΙΑΤΙ να μη τεθεί το όλο θέμα σε συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου, με πρακτικά ! Διότι οι κεραυνοί των προβλημάτων θα τους ηλεκτροπλήξουν!
    Ιδίως το θέμα της ακαταλληλότητας της οδού Καραολή είναι αγκάθι που δεν μπορούν με τίποτα να λειάνουν.
    Η αχλάδα, όμως, θα βγάλει την ουρά μετά την παραλαβή του έργου- ίδωμεν σε πόσα τέρμινα…

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet