O Λ. Μαγιάκης για τον ΕΟΠΥΥ
Κοινωνία

O Λ. Μαγιάκης για τον ΕΟΠΥΥ

Με δήλωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυσμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, Λευτέρης Μαγιάκης, καλεί τη δημοτική αρχή να παρέμβει δυναμικά προκειμένου να αποτραπεί το “λουκέτο” στον ΕΟΠΥΥ Αμαρουσίου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Λ. Μαγιάκης αναφέρει:

Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με διαδικασίες τύπου ΕΡΤ, προχωράει στο κλείσιμο των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, που δεκάδες χρόνια προσφέρουν ολοκληρωμένες και δωρεάν υπηρεσίες στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας και τους χρονίως πάσχοντες.

Με διαθεσιμότητες και απολύσεις, με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο, αφήνουν τους ασφαλισμένους και εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Στόχος τους η υλοποίηση των μνημονιακών επιταγών, και οι θριαμβολογίες για πρωτογενές πλεόνασμα σε βάρος της υγείας ‒ακόμα και της ζωής‒ των συνανθρώπων μας.

Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να σιωπούν μπροστά στην ανθρωποκτόνα αυτή εξέλιξη σε βάρος των δημοτών της πόλης και των γύρω περιοχών, που εξυπηρετούνται από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει όλα τα μέτρα για να μην κλείσει η πρωτοβάθμια δομή υγείας στην πόλη μας ούτε για μια μέρα. Να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας ακάλυπτος από φάρμακα και ιατρική φροντίδα ούτε για μια ώρα.

Να εμποδίσουμε να μπει λουκέτο στα ιατρεία και τα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι. Να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση με το υποκατάστημα εν λειτουργία.

Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των ασθενών, των εργαζόμενων, του υγειονομικού και του ιατρικού προσωπικού που συνεχώς απαξιώνεται, παρά το τεράστιο επιστημονικό και ανθρωπιστικό έργο που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να παρέμβει δυναμικά για να μην μπει λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ Αμαρουσίου και να στηρίξει ηθικά και υλικά όλους τους γιατρούς, το διοικητικό και το υγειονομικό προσωπικό που θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους έστω και υπό καθεστώς διαθεσιμότητας.

17-2-2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet