Υπάρχουν «νταβατζήδες» στο Πεντελικό κι αν ναι, τι κάνουν διοίκηση και Δ.Σ.;
Πρόσωπα

Υπάρχουν «νταβατζήδες» στο Πεντελικό κι αν ναι, τι κάνουν διοίκηση και Δ.Σ.;

Ιδιαίτερης σοβαρότητας καταγγελίες βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις παράνομες εξορύξεις μαρμάρου από τη νοτιοδυτική πλευρά του Πεντελικού, του πολύπαθου βουνού που με προεδρικό διάταγμα έχει ανακηρυχθεί σε «τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους»!

Ειδικότερα, η «Εφημερίδα των Συντακτών», με δύο δημοσιεύματά της (Συνεχίζει απτόητος ο καταστροφέας της Πεντέλης [Βίντεο]Οι υψηλές επαφές του καταστροφέα της Πεντέλης), τα οποία συνοδεύονται και από οπτικό υλικό, αναφέρεται σε κύκλωμα που εξορύσσει παράνομα πεντελικό μάρμαρο, «κάτω από τη μύτη», όπως αναφέρει, του Δήμου Πεντέλης, του δασαρχείου Πεντέλης, του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Τα δημοσιεύματα «φωτογραφίζουν» πατέρα και γιο (δημότες Πεντέλης) ως «δράστες» των παράνομων εξορύξεων (σημειώνεται στα σχετικά ρεπορτάζ ότι ο πατέρας έχει στο παρελθόν συλληφθεί πολλές φορές για αντίστοιχα αδικήματα),  οι οποίοι μάλιστα -όπως αναφέρεται- σταθμεύουν τα βαριά οχήματά τους σε παράνομη μάντρα εντός αναδασωτέας περιοχής στη Νέα Πεντέλη.

Τέλος, η εφημερίδα αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχουν σχέσεις (και πολιτικές) μεταξύ ενός εκ των φερομένων ως «δραστών» (του πατέρα) με τον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ενώ εκφράζει την απορία της για τη μη ύπαρξη ακόμη καμίας αντίδρασης από πλευράς των αρμόδιων Αρχών.

Μέχρι στιγμής, είναι αλήθεια, ότι ούτε ο Δήμος Πεντέλης, ούτε κανένας από τους άλλους φορείς που αναφέρονται στα δημοσιεύματα έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει. Ωστόσο, επειδή το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς αφορά ένα βουνό που έχει κατά καιρούς αποτελέσει θύμα κατάφωρων αυθαιρεσιών, είναι αναγκαίο να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις προκειμένου είτε να διαψευστούν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα της εφημερίδας, είτε να καταλογιστούν ευθύνες σε όποιους τις έχουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σιωπή μόνο «χρυσός» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των προαναφερόμενων ρεπορτάζ, πρόκειται για ένα «ένοχο μυστικό», το οποίο όλοι γνωρίζουν, αλλά ουδείς θέλει να το… αγγίξει.

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο, τόσο η δημοτική Αρχή της πόλης, όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να πάρουν αμέσως πρωτοβουλία και να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει πλήρης και διάφανη ενημέρωση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου (και όχι μόνο, καθώς χιλιάδες εθελοντών μοχθούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου να πρασινίσουν το βουνό) για το εάν όντως υπάρχουν κυκλώματα που λυμαίνονται το Πεντελικό. Στην περίπτωση δε που ισχύουν τα καταγγελλόμενα, θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει στη λήψη εκείνων των μέτρων που θα σταματήσουν την εγκληματική περιβαλλοντικά δράση των όποιων «νταβατζήδων» του Πεντελικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet