Παρέμβαση Μ. Διακολιού για Φραγκοκλησιάς & βιοκλιματική αναβάθμιση
Ποιότητα Ζωής

Παρέμβαση Μ. Διακολιού για Φραγκοκλησιάς & βιοκλιματική αναβάθμιση

Παρέμβαση σχετικά με τα ατυχήματα που συμβαίνουν στην οδό Φραγκοκλησιάς και με το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών του Αμαρουσίου κάνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

Με αφορμή τον δημόσιο διάλογο μεταξύ Συλλόγου Πολυδρόσου και Δήμου Αμαρουσίου που εκτυλίχθηκε το καλοκαίρι σχετικά με την οδική ασφάλεια στην οδό Φραγκοκλησιάς, αλλά κυρίως κατόπιν της κλειστής συνάντησης της Διοίκησης και των Υπηρεσιών του Δήμου με τους συλλόγους Παραδείσου και Πολυδρόσου, δεν μπορώ παρά να κάνω για πολλοστή φορά τη διαπίστωση ότι δήμαρχος και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι επιμένουν να μην απαντούν στα ερωτήματα που πράγματι τίθενται, αλλά αντίθετα «απαντούν» σε θέματα που οι ίδιοι επιλέγουν.

Η περίπτωση της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς, καθώς και του έργου της «βιοκλιματικής» είναι μία καθαρή περίπτωση έλλειψης επαρκούς σχεδιασμού που έχει σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επωμίζονται τις συνέπειες των κακοτεχνιών και της προχειρότητας, είτε αυτή αφορά ειδικά στην οδική ασφάλεια, είτε γενικότερα στην ποιότητα της καθημερινότητάς τους, και μάλιστα για ένα έργο για το οποίο ουδέποτε ζητήθηκε η γνώμη τους!

Και ενώ μετά από την έντονη αντιπαράθεση Δήμου και Συλλόγων θα ανέμενε κανείς ότι στη μεταξύ τους συνάντηση θα εδίδοντο συγκεκριμένες απαντήσεις – λύσεις για τα προβλήματα του έργου, στην ουσία προέκυψε ότι μέλημα της δημοτικής Αρχής είναι η άμεση όπως – όπως παραλαβή του και η εξέταση της βελτίωσής του να γίνει μετά!!!

Όμως, η εκπόνηση των συμπληρωματικών μελετών για τη βελτίωση του έργου και η υλοποίησή τους, από πού θα χρηματοδοτηθεί; Μήπως οι  Μαρουσιώτες θα κληθούν να «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να καλυφθούν οι ελλείψεις στην αρχική σχεδίαση και να αρθούν οι πλημμέλειες; Και πώς μπορεί να γίνει παραλαβή όσο το έργο δεν συμβαδίζει με την αρχική σχεδίαση; Γιατί αυτή η σπουδή για την παραλαβή του έργου εντός του Σεπτεμβρίου 2016; Τι συνέπειες θα έχει τυχόν μη παραλαβή του;  

Ασαφείς διαβεβαιώσεις του τύπου «οι λύσεις έχουν δρομολογηθεί», υπονοούμενα του τύπου «Τα “προβλήματα” που φέρονται απευθείας σε δημόσιο διάλογο μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν ως στόχο την πραγματική τους επίλυση, αλλά την προσωπική προβολή ορισμένων» και αόριστες υποσχέσεις του τύπου «θα κερδίσουμε το στοίχημα», «θα αντιμετωπίσουμε ότι δεν προβλέπεται στη μελέτη» κ.λπ., ουδέν συμβάλλουν στην αγαστή συνεργασία που οφείλει η δημοτική Αρχή να έχει με τους πολίτες και τους συλλόγους, ούτε στη λύση των προβλημάτων για το καλό του Μαρουσιού.

Καλώ, λοιπόν, με τη σειρά μου, τη Διοίκηση, να τιμήσει τον ρόλο και τους ισχυρισμούς της περί της αξίας του δημόσιου διαλόγου και της διαφάνειας και αντί να παράγει «χαρτοβασίλειο» -όπως η ίδια αποκαλεί τη δημόσια αντιπαράθεση- δια άλλης μίας (μη) απαντήσεως με δελτίο Τύπου, να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί όσα λέει καθορίζοντας επιτέλους συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη σωστή και ποιοτική ολοκλήρωση του έργου, με γνώμονα την οδική ασφάλεια (π.χ. κυκλοφοριακές μελέτες, μελέτες βιώσιμης κινητικότητας), τη νομιμότητα (π.χ. απαλλοτριώσεις), τον συντονισμό των έργων (π.χ. έργα ομβρίων), τη λειτουργικότητα (π.χ. στάσεις λεωφορείων, θέσεις κάδων απορριμμάτων, πεζοδρόμια) και αισθητική (π.χ. κλάδεμα δέντρων) των περιοχών.

Αναμένουμε δε σχετική συζήτηση και στο πλαίσιο Δημοτικού Συμβουλίου ή ανοιχτής συνάντησης με τη συμμετοχή και των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας προ της παραλαβής του έργου, ώστε να ξεκαθαριστεί πότε επιτέλους θα τελειώσει η ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών Πολυδρόσου και Παραδείσου.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Παναγιώτης Αποστόλου

    Η ενημέρωση που υπάρχει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, είναι πως κάθε Πέμπτη περνά από το Πολύδροσο φορτηγό και μαζεύει κομμένα κλαδιά δένδρων και διάφορα άλλα μεγάλα απορρίμματα.

    Ωστόσο, από την οδό Ροδοδάφνης παρ΄ ότι κλείνουν 15 ημέρες, εν τούτοις κανένα φορτηγό δεν έχει περάσει για να μαζέψει τα κλαδιά και τα στρώματα. Και ας ενημερώθηκε τηλεφωνικά η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να εκτελέσει την υποχρέωσή της έναντι των Δημοτών του Δήμου Αμαρουσίου.

    Έτσι, πέραν του προβλήματος καθαριότητας, δημιουργείται και μείωση των θέσεων παρκαρίσματος των αυτοκινήτων, από τη στιγμή που επιβαρύνθηκαν όλοι οι κάθετοι δρόμοι της οδού Φραγκοκκλησιάς, λόγω των έργων κατασκευής ποδηλατοδρόμου που εδώ και 16 μήνες κατασκευάζεται αλλά δεν ολοκληρώνεται.

    Με εκτίμηση

    Παναγιώτης Αποστόλου

    Κάτοικος Πολυδρόσου Αμαρουσίου

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet