Έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία Ηρακλείου Αττικής

Έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: «Για ακόμα μια χρονιά, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φρόντισε να παραδώσει έγκαιρα και πλήρως λειτουργικά όλα τα κτήρια των σχολικών μονάδων της πόλης συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ομαλή έναρξη της σχολικής περιόδου. Από τις πρώτες ημέρες των θερινών διακοπών έως και το τελευταίο διάστημα, οι Υπηρεσίες του Δήμου (Σχολικές Επιτροπές, Καθαριότητα, Πράσινο, Ειδικά Συνεργεία κ.ά.) συνεργάστηκαν αρμονικά και αποτελεσματικά προκειμένου να διορθώσουν και να βελτιώσουν την εικόνα των σχολειών του Ηρακλείου».

Οι καθιερωμένες εργασίες και ακόμα περισσότερα…

Τα σχολικά κτήρια βάφτηκαν, σύμφωνα με τον Δήμο, εσωτερικά και εξωτερικά, οι εσωτερικοί και αύλειοι χώροι καθαρίστηκαν, τυχόν προβλήματα στην υποδομή επιδιορθώθηκαν ενώ ολοκληρώθηκε και η προμήθεια του απαραίτητου για τη διεξαγωγή των μαθημάτων υλικού (γραφική ύλη, αλλαγή πινάκων στις αίθουσες διδασκαλίες κ.τ.λ.).

Παράλληλα, για την ενίσχυση της ασφάλειας μετάβασης από και προς το σχολείο, οι δρόμοι γύρω από τις σχολικές μονάδες διαγραμμίστηκαν με επιπλέον ειδική σήμανση για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Καθαριότητα μέσα και έξω από τα σχολεία

Όμως η καθαριότητα των σχολείων δεν περιορίστηκε «εντός των τοιχών» των κτηρίων. Με επιπλέον δρομολόγια, το νέο καδο-πλυντήριο του Δήμου επικέντρωσε, το τελευταίο διάστημα, στο πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων που βρίσκονται περιμετρικά των σχολείων του Ηρακλείου.

Υπάρχει και συνέχεια

Υπάρχει και συνέχεια, όπως τονίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: «Και το έργο δεν σταματά εδώ. Θυμίζουμε, η δημοτική Αρχή έχει διαθέσει κονδύλι 1 εκατ. ευρώ το οποίο προορίζεται για έργα μονώσεων των σχολείων της πόλης, παρεμβάσεις που αναμένεται να αρχίσουν το επόμενο διάστημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet