Μ. Καρπέτας: Είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς
Κοινωνία

Μ. Καρπέτας: Είμαστε δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Ο δήμαρχος Μεταμορφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απηύθηνε το εξής μήνυμα προς τη σχολική κοινότητα της πόλης:

Ξεκίνησε η καινούργια σχολική χρονιά. Εκ μέρους του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω τις θερμότερες ευχές, να είναι καλή, χαρούμενη και δημιουργική, για τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής εκπαίδευσης, το προσωπικό των σχολικών και προσχολικών μονάδων, τους συλλόγους και την Ένωση Γονέων και τις οικογένειες όλων.

Δυσκολίες και προβλήματα ασφαλώς και θα υπάρξουν. Το ζητούμενο, όμως, είναι αν μην είναι ανυπέρβλητα και να επιλύονται με τους καλύτερους, αποδοτικότερους και προσφορότερους τρόπους, με καλή θέληση, υπεύθυνη προσπάθεια και στενή και καλόπιστη συνεργασία.

Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, παρά τις γενικότερες δυσκολίες, συμπίπτει με μερικά καλά νέα για την πόλη μας:

  • Ξεκινάει η λειτουργία του 2ου Γενικού Λυκείου Μεταμόρφωσης, σε συστέγαση με το 3ο Γυμνάσιο.
  • Επισπεύονται οι διαδικασίες για την ανέγερση δυο σχολικών κτηρίων που είναι απαραίτητα για την πόλη. Το ένα για τη Μέση Εκπαίδευση, στο 63ο Ο.Τ. και το άλλο για τη στοιχειώδη, στο 214ο Ο.Τ.
  • Ολοκληρώνεται η κατασκευή και θα λειτουργήσει σύντομα ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Καναπίτσα.
  • Εκκρεμεί και -ελπίζουμε να υλοποιηθεί σύντομα -το έργο εκτεταμένων επισκευών σε σχολικά κτήρια.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του, έχοντας πάντα σε πρώτη προτεραιότητα τα θέματα της Παιδείας,  βρίσκονται δίπλα στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς,  για να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη σωστή και αποδοτική λειτουργία τους και να στηρίξουν το υψηλό λειτούργημα των εκπαιδευτικών και των παιδαγωγών, που αποτελεί ύψιστο ατομικό και συλλογικό αγαθό: Να διαμορφώσουν χαρακτήρες, να υποκινήσουν ενδιαφέροντα, να ενεργοποιήσουν ικανότητες, να δώσουν εφόδια και να αποδώσουν στις οικογένειες και στην κοινωνία δημιουργικούς Ανθρώπους, υπεύθυνους Πολίτες και ελεύθερες Προσωπικότητες.

Σε αυτό το έργο είμαστε -και οφείλουμε να είμαστε- όλοι αρωγοί και συμμέτοχοι, για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη, την κοινωνία και τη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet