Σ. Ρούσσος: Επενδύουμε στον αθλητισμό προς όφελος όλων των δημοτών
Αθλητισμός

Σ. Ρούσσος: Επενδύουμε στον αθλητισμό προς όφελος όλων των δημοτών

Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της Α.Ε. Χαλανδρίου για τις ώρες χρησιμοποίηση του αθλητικού σταδίου της πόλης (Λύση για το «ωράριο» στο αθλητικό στάδιο ζητεί η Α.Ε. Χαλανδρίου), η διοίκηση του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, στην οποία περιγράφει τον γενικό στρατηγικό σχεδιασμό της για τον τομέα του αθλητισμού.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος, αφού αναφέρεται στις μεγάλες επενδύσεις (πάνω από 620.000 ευρώ) που έχει κάνει ο Δήμος για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στο Χαλάνδρι, τονίζει ότι βούληση της δημοτικής Αρχής αυτές να είναι διαθέσιμες για το σύνολο των δημοτών και όχι μόνο για τα σωματεία.

Ειδικότερα, για το θέμα του αθλητικού σταδίου, ο κ. Σ. Ρούσσος σημειώνει ότι τόσο ο Ατρόμητος Χαλανδρίου, όσο και η Α.Ε. Χαλανδρίου, είχαν συμφωνήσει στο σχέδιο διάθεσης του χώρου που τελικώς αποτέλεσε εισήγηση της διοίκησης και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου:

Αξιότιμοι κύριοι,

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, δηλώσαμε με όλους τους τρόπους ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, τα οποία ικανοποιούν σημαντικές ανάγκες των κατοίκων της. Αναγνωρίσαμε ότι τα σωματεία, δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας του κράτους, αλλά και της αμφιλεγόμενης πολιτικής του τις τελευταίες δεκαετίες να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, καλύπτουν τα τεράστια κενά στον τομέα αυτό.

Παράλληλα όμως δηλώσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργήσουμε στη συνέχιση ενός «θολού» καθεστώτος και την ανοχή πρακτικών που αμφισβητούν τη νομιμότητα και καταργούν τη δημόσια χρήση και διαχείριση των αθλητικών χώρων. Επίσης δεσμευτήκαμε ότι θα αναπτύξουμε δημοτικά προγράμματα -στο μέτρο που μας επιτρέπει η έλλειψη προσωπικού και  η απαγόρευση των προσλήψεων- μιας και θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι της πόλης που δεν επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο σωματείο. Ακολουθήσαμε με συνέπεια όσα από την αρχή είπαμε, διατηρώντας παράλληλα μια στενή σχέση με τα σωματεία, με τα οποία η διαβούλευση ήταν διαρκής.

Στο ίδιο διάστημα αδειοδοτήθηκε το Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας», παραχωρήθηκε από τις «Κτιριακές υποδομές Α.Ε.», μετά από 20 χρόνια στον Δήμο, το «Μ. Παπαδάκης» και προβλέπεται η αδειοδότησή του, όπως και του «Π. Παπαγιαννόπουλος».

Όλα αυτά έγιναν με το ξεπέρασμα τεράστιων γραφειοκρατικών εμποδίων, αλλά και συσσωρευμένων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την αδράνεια των προηγούμενων διοικήσεων τις τελευταίες δεκαετίες.

Αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε ότι τα ποσά που διέθεσε ο Δήμος Χαλανδρίου για τους αθλητικούς χώρους την τελευταία διετία (χωρίς τα πάγια έξοδα, όπως μισθοδοσία, ηλεκτροφωτισμούς, φυσικό αέριο, καθαριότητα κ.λπ.) υπερβαίνουν τα 620.000 ευρώ.

Σχετικά με τις αιτιάσεις σας ως προς το πρόγραμμα χρήσης του γηπέδου ποδοσφαίρου που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31/8 επισημαίνουμε τα εξής:

α) Το πρόγραμμα προέκυψε κατόπιν πολλών συζητήσεων μεταξύ της διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού και των συλλόγων.

β)  Είχαμε συμφωνήσει -και εσείς και ο Ατρόμητος Χαλανδρίου- στο τελικό σχέδιο που εισηγηθήκαμε και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

γ) Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί καινούργιος πλαστικός χλοοτάπητας προδιαγραφών FIFA, αξίας άνω των 230.000 ευρώ.

Είναι αυτονόητο ότι οι επενδύσεις στους αθλητικούς χώρους που κάνει ο Δήμος γίνονται προς όφελος όλων των δημοτών και όχι μόνο των σωματείων.

Θα αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι ο Δήμος έχει το δικαίωμα να διαθέσει τους χώρους που δημιουργεί και συντηρεί και στους δημότες του, τηρώντας πάντοτε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Και θα συμφωνείτε επίσης ότι θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει, για παράδειγμα, ένα σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, δίνοντας τη δυνατότητα και σε μαθητές που δεν είναι μέλη σωματείων να χαρούν τον καινούργιο χλοοτάπητα.

Ελπίζοντας ότι η καλή συνεργασία μας θα συνεχιστεί ευχόμαστε να  επαναληφθούν επιτυχίες του ιστορικού σωματείου σας σε κάθε τομέα της δραστηριότητας του.

Ο Δήμαρχος

Συμεών (Σίμος) Ρούσσος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet