Δ. Κωνστάντος: Επιβεβαιώνει τη νέα καθυστέρηση στο έργο του Ο.Τ.9 ο Δήμος
Ποιότητα Ζωής

Δ. Κωνστάντος: Επιβεβαιώνει τη νέα καθυστέρηση στο έργο του Ο.Τ.9 ο Δήμος

Επιβεβαιώνει, όπως υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος, τη νέα καθυστέρηση παράδοσης του έργου στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ευάγγελος Παπανικολάου, μέσω της τελευταίας ανακοίνωσής του (Ο αντιδήμαρχος Ευάγγ. Παπανικολάου για την τροποποίηση σύμβασης του Ο.Τ.9).

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- τονίζει ότι η έγκαιρη παράδοση του έργου καθίσταται «ανέφικτη» λόγω «ελλείψεων, αναποτελεσματικότητας και ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου» και συγκεκριμένα του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και του αντιδημάρχου Ευάγγελου Παπανικολάου. Παράλληλα, ο δημοτικός σύμβουλος κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη παρασκηνιακή συνεννόηση» της διοίκησης με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο, καθώς και για «ερασιτεχνική» και «επικίνδυνη για τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών» δημοτική Αρχή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επιβεβαιώνει τη νέα καθυστέρηση παράδοσης του έργου στο Ο.Τ.9 η ανακοίνωση του κ. Παπανικολάου

Επιβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Παπανικολάου τη νέα παράταση ολοκλήρωσης του έργου στο Ο.Τ.9, την πλήρη περιφρόνηση ενημέρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τις ευθύνες της διοίκησης του δημάρχου κ. Αναστασίου Μαυρίδη στη νέα καθυστέρηση παράδοσής του στους κατοίκους του Δήμου και ειδικότερα της Λυκόβρυσης, που έχουν επωμιστεί επί σειρά ετών μέσω του Ειδικού Τέλους σημαντικό οικονομικό άλγος. Ειδικότερα στην απάντησή του ο κ. Παπανικολάου:

1. Παραδέχεται ότι θα δοθεί νέα διετής παράταση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 στην Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, σύμφωνα με την εισήγηση που έχει τεθεί προς ψήφιση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2016. Παράταση που θα κληθεί να εγκρίνει εκ των υστέρων και με πλήρη άγνοια το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όμηρος της απόφασης που θα έχει ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα συμβεί σε περίπτωση διαφορετικής απόφασης των δύο συμβαλλόμενων μερών της Προγραμματικής Σύμβασης.

2. Επιβεβαιώνει την παράταση ολοκλήρωσης που θα δοθεί, στη 2η παράγραφο της απάντησής του, επικαλούμενος πιθανούς τεχνικούς, οικονομικούς και δυσμενείς καιρικούς παράγοντες, τους ίδιους ακριβώς που αναφέρει και ο ανάδοχος του έργου στις δύο αιτήσεις εξάμηνης παράτασης που έχει καταθέσει, με ημερομηνίες 8 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου 2016.

3. Εμφανίζεται αρνητικός στο αίτημα παράτασης, στην 3η παράγραφο, αναφερόμενος όμως μόνο στο θέμα της γεωθερμίας, ενώ ο ανάδοχος επικαλείται σειρά άλλων αδυναμιών, όπως η προμήθεια των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας, η κατασκευή του κτηρίου που θα στεγαστεί ο υποσταθμός της ΔΕΗ, η αναθεώρηση των σχετικών οικοδομικών αδειών, η γραφειοκρατική διαδικασία παράδοσης και παραλαβής του έργου κ.ά. Ο ανάδοχος ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην αθέτηση εκ μέρους του κ. Μαυρίδη και του κ. Παπανικολάου της ρητής δέσμευσής τους ότι όλες οι αναγκαίες πρόσθετες εργασίες θα είχαν οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015 κάτι που τελικά συνέβη επτά μήνες μετά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιουλίου 2016. Σε αυτό τον ισχυρισμό, εξαιρετικής σημασίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραμένει σιωπηλός.

4. Τεκμηριώνει την πλήρη περιφρόνηση ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για το αίτημα παράτασης του ανάδοχου αλλά και για την απορριπτική απάντηση της Διοίκησης του Δήμου όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση και επίσημη δημοσιοποίηση της σχετικής αλληλογραφίας από τον ανάδοχο και τον Δήμο. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη αίτηση παράτασης του έργου για έξι μήνες έχει ημερομηνία 8 Αυγούστου 2016 ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 30 Αυγούστου, χωρίς ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος να ενημερώσουν για το θέμα σε πλήρη αντίθεση με την αναλυτική πληροφόρηση για άλλα ζητήματα.

5. Παραμένει σε εκκρεμότητα η διευκρίνιση περί υπογραφής ή όχι από την περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου της 2ης τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης που προβλέπει την ανάληψη του 100% του υπολειπόμενου κατασκευαστικού κόστους του έργου από την Περιφέρεια Αττικής. Αν έχει υπογραφεί, προκαλεί εντύπωση η έλλειψη ενημέρωσης των συμπολιτών μας για μια τόσο σημαντική εξέλιξη, με δεδομένο ότι αυτό έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις παρεμβάσεων που εμπλέκεται η Περιφέρεια Αττικής όπως η εργολαβία για το Κλειστό Γήπεδο στην Πεύκη και πρόσφατα για το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Πόσο μάλλον για το πλέον σημαντικό έργο που εκτελείται στον Δήμο μας και λόγω του Ειδικού Τέλους κάθε νέο δεδομένο αφορά άμεσα το σύνολο των κατοίκων και ιδιοκτητών ακινήτων της Λυκόβρυσης.

Η έγκαιρη παράδοση του έργου που συντελείται στο Ο.Τ.9 την 31η Δεκεμβρίου 2016 καθίσταται ανέφικτη λόγω ελλείψεων, αναποτελεσματικότητας και ολιγωρίας της διοίκησης του Δήμου όπως εκπροσωπείται από τον δήμαρχο κ. Μαυρίδη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παπανικολάου. Σε συνδυασμό με την απόκρυψη σημαντικών εγγράφων, την έλλειψη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συνεχιζόμενη παρασκηνιακή συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρο, έχουμε την αποκαλυπτική εικόνα μιας παλαιοκομματικού τύπου, ερασιτεχνικής και επικίνδυνης για τα συμφέροντα του Δήμου και των συμπολιτών μας δημοτικής Αρχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet