Συλλυπητήρια Δήμου Κηφισιάς για τη Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη
Κοινωνία

Συλλυπητήρια Δήμου Κηφισιάς για τη Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο δήμαρχος, Γιώργος Θωμάκος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήριά τους για την εκδημία της αγαπημένης συγγραφέως Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη.

«Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη υπήρξε σπουδαία συγγραφέας που επί δεκαετίες προσέφερε σημαντικό έργο στα ελληνικά γράμματα και στην πνευματική και πατριωτική διάπλαση των παιδιών» αναφέρεται στη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου, όπου επίσης τονίζονται τα εξής:

«Ήταν η γυναίκα που συντρόφευσε με μοναδικό τρόπο την παιδική και εφηβική ηλικία, αντλώντας τη δύναμή της από τα παιδιά, από την αγάπη της για την πατρίδα και από την βαθιά σχέση της με την Εκκλησία. Μια διακεκριμένη συγγραφέας, με πλήθος βραβεύσεων για το έργο της.

»Η Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη ήταν παραγωγική και δημιουργική έως τα τελευταία χρόνια της ζωής της, προσφέροντας στον τόπο και την κοινωνία δεκάδες παραμύθια και μυθιστορηματικές βιογραφίεςν μέχρι μυθιστορήματα, διηγήματα και θεατρικά.

Αξέχαστες οι ομιλίες της, ειδικά στα σχολεία όλης της χώρας. Αλησμόνητη θα μείνει η έντονη παρουσία της στην πόλη μας, στον Δήμο μας με τον οποίο συνεργάστηκε στη γειτονιά της Κάτω Κηφισιάς και τον Iερό Nαό Αγίου Νεκταρίου, όπου είχε πάντα το στασίδι της. Η καθαρή ελληνική και κάποιες φορές αυστηρή φωνή της θα αντηχεί αιωνία μέσα από τη βαριά και πολύτιμη πνευματική κληρονομιά της».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της Κάτω Κηφισιάς, ενώ η συγγραφέας θα κηδευθεί με δημοτική δαπάνη στο Κοιμητήριο Κηφισιάς. Επίσης, Δήμος Κηφισιάς θα δώσει το όνομα της σε σχολείο της πόλης.

«Η ψυχή της βρίσκεται πλέον κοντά στα Θεία και επουράνια που τόσο πίστεψε. Καλό ταξίδι Γαλάτεια, θα υπάρχεις πάντα στα σπίτια μας και στις καρδιές μας μέσω των βιβλίων σου», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet