Video

Πόσο χαμηλότερα μπορεί να πέσει το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης;

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης απασχολεί τη στήλη λόγω των εκτός κάθε μέτρου προσωπικών αντιπαραθέσεων που λαμβάνουν χώρα σε αυτό. Ωστόσο, η κατάσταση στη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2016 ξέφυγε ακόμη περισσότερο και πλέον οι συνεδριάσεις του Σώματος μάλλον προσβολή για την πόλη θα πρέπει να θεωρούνται.

Από τις έξι το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όποιος βρισκόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναρωτιόταν εάν το εν λόγω Σώμα είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η πόλη για να την αντιπροσωπεύει (εξυπακούεται ότι το σχόλιο δεν αφορά το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, το οποίο απαρτίζεται και από ιδιαίτερα αξιόλογα μέλη).

Για κάποιον λόγο, τον οποίο όσοι γνωρίζουν θα πρέπει να τον καταστήσουν ξεκάθαρο στην πόλη και τους δημότες, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, είναι πάντα στο «στόχαστρο» επιθέσεων από συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου. Αρχής γενομένης από τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, που δεν κρύβει τη δυσφορία του ακόμη και ν’ ακούσει τις απόψεις του κ. Δ. Κωνστάντου, μέχρι την κα Βασιλική Νικολαροπούλου (ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος), που σπεύδει πάντοτε να… συνεπικουρήσει στα «κτυπήματα», και -κατά περίπτωση- άλλους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης που αναλαμβάνουν τον ρόλο του «εκτελεστή» του επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-

Μόνο που δεν μιλάμε για πολιτικά κτυπήματα και αντιπαραθέσεις, ούτε για υπονοούμενα, αλλά για προσβολές και σχόλια που μόνο αήθη (επιεικώς) θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν.

Το πρώτο κύμα επίθεσης

Για παράδειγμα, στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, ο κ. Δ. Κωνστάντος δέχθηκε το πρώτο κύμα επίθεσης όταν επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο του ΠΕΑΠ (ΝΠΔΔ Περιβάλλον-Αθλητισμός-Πολιτισμός), αφήνοντας να εννοηθεί ότι, λόγω ενδοπαραταξιακών ισορροπιών, ο δήμαρχος και η διοίκηση δεν στηρίζουν την πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Τάσος Μαυρίδης
Τάσος Μαυρίδης

Ο κ. Τ. Μαυρίδης περιορίστηκε να αναφερθεί αόριστα στο προσωπικό και πολιτικό ύφος και ήθος του κ. Κωνστάντου, τον αποκαλούσε απαξιωτικά ως «εισαγγελέα» και «κατήγορο» του Συμβουλίου και επαναλάμβανε στην προτροπή του τελευταίου «να στηρίξει ανοιχτά το ΠΕΑΠ» ότι «δεν θα με κατευθύνετε εσείς στο τι θα πω».

Βασιλική Νικολαροπούλου
Βασιλική Νικολαροπούλου

Τη σκυτάλη πήρε η κα Β. Νικολαροπούλου, η οποία -μεταξύ άλλων- επανέλαβε κάτι που έχει κάνει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Σώματος. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στον κ. Κωνστάντο του είπε: «Άξιος ο μισθός σας». Στο σχόλιο αντέδρασε τόσο ο θιγόμενος σύμβουλος, όσο και ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή, Μανόλης Πάγκαλος, ο οποίος είπε το αυτονόητο: «Να μας πει η κα Νικολαροπούλου από πού μισθοδοτείται ο κ. Κωνστάντος, ώστε να είναι άξιος ο μισθός του;».

Τελικώς, στο θέμα ενεπλάκη και η αντιδήμαρχος Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης, Ευθυμία Τσεκούρα και η κατάσταση ξέφυγε, οδηγώντας στην πρώτη πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης.

Το δεύτερο κύμα επίθεσης

Δημήτρης Κωνστάντος
Δημήτρης Κωνστάντος

Η δεύτερη και δριμύτερη επίθεση και πάλι στον κ. Δ. Κωνστάντο εκδηλώθηκε κατά τη μεταμεσονύχτια συζήτηση για την τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής για το πολυσυζητημένο έργο στο Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης. Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- ανέφερε κάποια στιγμή ότι η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου «μιλά με τα χειρότερα λόγια για τον ανάδοχο του έργου», θεωρώντας γενικότερα ότι ο Δήμος δεν αντιμετωπίζει την εργοληπτική εταιρεία με τον καλύτερο τρόπο, για να εισπράξει το σχόλιο-ερώτημα του κ. Παναγιώτη Πανταζή (διοίκηση) «είσαι πληρωμένος δικηγόρος της εταιρείας;».

Παναγιώτης Πανταζής
Παναγιώτης Πανταζής

Κάπου εκεί… χάθηκε η μπάλα. Εξοργισμένος ο κ. Κωνστάντος ζητούσε εντόνως από την προεδρεύουσα Μαρία Γώγου (ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Νικολιδάκης απουσίαζε) να ζητήσει από τον σύμβουλο να ανακαλέσει, κάτι που δεν έγινε και οι αντιπαραθέσεις των δύο ανδρών συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά, υπό τις επαναλαμβανόμενες ειρωνικές προτροπές του δημάρχου προς τον κ. Ν. Πανταζή «να μην στενοχωρεί και εκνευρίζει τον κ. Κωνστάντο»(!) Η προεδρεύουσα, προ του αδιεξόδου, διέκοψε εκ νέου τη συνεδρίαση, ενώ αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι οι επικεφαλής των παρατάξεων Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Ριζοσπαστική Ανατροπή, Μ. Πάγκαλος και Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτης Ασβεστάς και οι σύμβουλοι της πρώτης, Κώστας Μπαλδεράνος και Νότα Σοκορέλη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι εν μέσω εντάσεων, με τον κ. Κωνστάντο να επιμένει στην ανάκληση του σχολίου του κ. Ν. Πανταζή, τον τελευταίο να αρνείται, τον δήμαρχο να συνεχίζει να υποδαυλίζει την ένταση και την προεδρεύουσα όρθια να απειλεί με αποβολή από την αίθουσα τους δύο συμβούλους, αλλά ζητώντας να αποχωρήσει μόνον ο κ. Κωνστάντος. Τελικώς έμειναν και οι δύο και η συζήτηση του θέματος συνεχίστηκε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, με το Σώμα να συνεδριάσει με σχεδόν τη μισή του σύνθεση (17 μέλη)…

Επί της ουσίας…

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εν λόγο Συμβούλιο μόνο έναν κορυφαίο τοπικό δημοκρατικό θεσμό δεν αντιπροσωπεύει. Οι ευθύνες, πρωτίστως της διοίκησης και του προέδρου του Σώματος, είναι τεράστιες και πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στο Σώμα.

Εάν ο κ. Δ. Κωνστάντος βαρύνεται με κάποια κατηγορία ή η κα Νικολαροπούλου και ο κ. Πανταζής διαθέτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο εν λόγω σύμβουλος μισθοδοτείται (και «είναι άξιος ο μισθός του») από όποια πηγή, οφείλουν να τα καταθέσουν για να τα μάθουν και οι δημότες που έστειλαν, με την ψήφο τους, τον κ. Κωνστάντο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαφορετικά, προσβάλλουν και τους δημότες αυτούς, αλλά και το σύνολο της πόλης, αφού γνωρίζουν «τα άπλυτα» ενός συμβούλου, αλλά τα αποκρύπτουν, για λόγους που εκείνοι γνωρίζουν…

Το σίγουρο είναι ότι η κατά κόρον εκτόξευση αόριστων και εμπαθών κατηγοριών, χωρίς τη συνοδεία αποδεικτικών στοιχείων, ομοιάζει με τη λάσπη που απειλεί να επιστρέψει στα πρόσωπα όσων την εκτοξεύουν…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet