Ξεκινά ο νέος κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων
Κοινωνία

Ξεκινά ο νέος κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων Δήμου Βριλησσίων

Ξεκινάει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 18:00, ο νέος κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων του Δήμου Βριλησσίων.

Την έναρξη της σχολής Γονέων κάνει η ψυχολόγος -παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, καταξιωμένη και έμπειρη επιστήμονας στον χώρο της.

Ο σχεδιασμός λειτουργίας της Σχολής Γονέων προβλέπει, σύμφωνα με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου, τη διενέργεια διαδοχικών κύκλων με διαφορετικούς επιστήμονες προκειμένου να διασφαλιστεί η πολύπλευρη και σφαιρική εξέταση της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης και όχι η στείρα προσκόλληση σε μία ομάδα και μία επιστημονική «προσέγγιση» μόνο. «Η πάγια αρχή λειτουργίας του ΟΚΠΑ και της επιστημονικής του ομάδας αποφεύγει τη μονόπλευρη ανάθεση σε μία επιστημονική ομάδα, ακόμα και όταν η προσφορά της είναι αφιλοκερδής, προκειμένου να διαφυλάξει τη διαφάνεια και να αποφύγει κάθε υπόνοια συνεργασίας με υπόγεια και παράπλευρα οφέλη. Μόνος στόχος του παρόντος προγράμματος είναι η αντικειμενική, πολύπλευρη, πλήρης και κατά το δυνατό εκλαϊκευμένη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι συναντήσεις θα γίνονται όπως και πέρυσι κάθε Παρασκευή απόγευμα στο χώρο της αίθουσας ισογείου στο Πνευματικό Κέντρο (Κισσάβου 11).

Υπεύθυνη ψυχολόγος της Σχολής Γονέων η κα Δήμητρα Κατσαφάνα, σχολική ψυχολόγος.

Όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και Σχολή Γονέων για γονείς με παιδιά ΑμεΑ καθώς και ΚΑΠΗ ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet