Συγκέντρωση αγροτών στην Αθήνα
Κοινωνία

Συγκέντρωση αγροτών στην Αθήνα

Άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι αγρότες στην πλατεία Βάθη, προκειμένου να λάβουν μέρος στην πανελλαδική, παναγροτική συγκέντρωση που είναι προγραμματισμένη για τη μια μετά το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Στην πλατεία Βάθη βρίσκονται ήδη αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών.

Η τροχαία έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Στη συγκέντρωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς φορείς αγροτών από όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία του Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και επικεφαλής της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Οι αγρότες προσβλέπουν σε μεγάλη συμμετοχή, ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα και στους εργαζόμενους των άλλων κλάδων.

Έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην παναγροτική συγκέντρωση, ενώ το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στην υποδοχή των αγροτών που θα λάβουν μέρος στη συγκέντρωση.

Στάση εργασίας στον ΟΓΑ από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη τη βάρδιας

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, από τις 2 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, η στάση γίνεται για συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών.

Τα αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες αντιτίθενται στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παρατείνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας μέχρι και τον κόμβο της Βιοκαρπέτ, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αγρότες ΕΟ Αθηνών-ΘεσσαλονίκηςΗ κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές:

Προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Προς Αθήνα: Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα- Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας- Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet