Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων Νέου Ψυχικού
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων Νέου Ψυχικού

Από τις 8:30 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ θα απαγορεύεται πλέον η τροφοδοσία υπεραγορών και καταστημάτων στις εμπορικές περιοχές του Νέου Ψυχικού.

Η απαγόρευση θα ισχύει, σύμφωνα με τον Δήμο, σε μια προσπάθεια περιορισμού των κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών αιχμής ιδιαίτερα στις εμπορικά αναπτυγμένες περιοχές του Φάρου και της 25ης Μαρτίου (περιοχή υπερκαταστήματος Σκλαβενίτη).

Σε συνεδρίασή του στις 26 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπ΄ αριθμ. 31/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα «Καθορισμός ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων στο Πολεοδομικό Κέντρο Νέου Ψυχικού», μετά από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Αλέξανδρου Καριώτη.

Είναι γνωστό πως στην περιοχή του Νέου Ψυχικού η κίνηση αυτοκινήτων και πεζών, αλλά και η ζήτηση στάθμευσης, κατά της ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, είναι ιδιαιτέρως αυξημένη γι΄ αυτό για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας οχημάτων και τη φροντίδα της ασφάλειας των πεζών, προτάθηκε η επιβολή, για τα φορτηγά αυτοκίνητα, περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν απαγόρευση τροφοδοσίας των καταστημάτων και λοιπών εγκαταστάσεων, καθημερινά, από Δευτέρα έως και Σάββατο και κατά τις ώρες από 8:30 πρωινή έως 8:30 βραδινή, που βρίσκονται στις οδούς:

  • Λεωφόρο Δημητρίου Βασιλείου, από Περικλέους έως Ολυμπιονικών.
  • Λυκούργου, σε όλο το μήκος
  • Περικλέους, σε όλο το μήκος
  • Σολωμού, από Ολυμπιονικών μέχρι Στρατήγη.
  • Ομήρου, από Ολυμπιονικών μέχρι Στρατήγη.
  • Στρατήγη σε όλο το μήκος της και
  • 25ης Μαρτίου, από Τζαβέλλα έως Ξάνθου.

Ο καθορισμός αυτός κρίνεται, όπως ενημερώνει ο Δήμος, απαραίτητος διότι έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας η όλη κατάσταση  στις  περιοχές  αυτές  επιβαρύνεται ιδιαιτέρως από την διαδικασία της τροφοδοσίας, φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, κ.λπ. Τα οχήματα  τροφοδοσίας καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και λόγω του μεγέθους τους αλλά και των τοπικών συνθηκών, αποκλείουν λωρίδες κυκλοφορίας, και γενικά δυσκολεύουν τη λειτουργία της περιοχής (κίνηση πολιτών και αυτοκινήτων).

Ο Δήμος τονίζει ότι το μέτρο αυτό τυχαίνει εδώ και χρόνια εκτεταμένης εφαρμογής σε πολλούς Δήμους της Αθήνας, όπου έχουν παρατηρηθεί παρόμοια φαινόμενα δυσλειτουργίας σε αντίστοιχες περιοχές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet