Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στις 10:00 π.μ., στο δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης), με θέμα «Σχεδιασμός δράσης και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων περιόδου 2016-2017».

Στην ημερήσια διάταξη θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

  1. Έλεγχος, συντήρηση και καθαρισμός των φρεατίων αρμοδιότητας του Δήμου, του δικτύου όμβριων υδάτων αυτού, καθώς και λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.
  2. Έλεγχος και συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων του Δήμου με προτεραιότητα στα σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα.
  3. Καταγραφή των ζωτικών σημείων που θα χρειαστούν έγκαιρη και συνεχή ενίσχυση με αναχώματα για την αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή.
  4. Μέριμνα για την απομάκρυνση φερτών υλικών εντός του αστικού χώρου ώστε να μην προκληθούν εμφράξεις σε φρεάτια από ροή όμβριων υδάτων καθώς και έλεγχος αυτών σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Έλεγχος ώστε να μην εγκαταλείπονται διάσπαρτα υλικά από δημόσια ή ιδιωτικά έργα τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα βρόχινα νερά και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στις αποχετεύσεις.
  6. Τα μηχανήματα του Δήμου να είναι κατάλληλα συντηρημένα και σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση ανάγκης να επέμβουν έγκαιρα.
  7. Συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Προσθήκη 3 του Παραρτήματος  Α του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του ΓΕΕΘΑ (Φ.200/238496/Σ.1747/17-09-2013 έγγραφο του ΓΕΕΘΑ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet