Δ. Κωνστάντος: Θρασύδειλος υποκινητής προσωπικών στοχοποιήσεων ο δήμαρχος
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Θρασύδειλος υποκινητής προσωπικών στοχοποιήσεων ο δήμαρχος

«Αστράφτει και βροντά» ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- σε ανακοίνωσή του, λίγη ώρα μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση του δημάρχου, που «φωτογραφίζει» και τον ίδιο («Εκεί που η υποκρισία συναντά τα πραγματικά γεγονότα…»).

Ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος χαρακτηρίζει τον κ. Τάσο Μαυρίδη ως «θρασύδειλο υποκινητή και κορυφαίο εκφραστή των πολιτικών στοχοποίησης & συκοφάντησης», κάνοντας λόγο για μια ομάδα που έχει συγκροτηθεί γύρω του με σκοπό να εξοντώσει πολιτικά, αλλά και ηθικά, όσους δεν ανήκουν σε αυτή, είτε πρόκειται για πρόσωπα της μειοψηφίας, είτε της πλειοψηφίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δ. Κωνστάντου:

Τελευταία πράξη στην πρακτική προφορικών δηλώσεων και γραπτών ανακοινώσεων που στοχοποιούν και συκοφαντούν κάθε διαφορετική άποψη από αυτή της διοίκησης του Δήμου συνιστά η κατάπτυστη και θρασύδειλη ανακοίνωση του δημάρχου κ. Αναστασίου Μαυρίδη που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ώρες. Εκατοντάδες λέξεις περιγράφουν χωρίς να ονομάζουν, υβρίζουν χωρίς να τεκμηριώνουν, εκτοξεύουν λάσπη στον ανεμιστήρα, στρεβλώνουν κάθε έννοια πραγματικότητας προς ίδιον όφελος του δημάρχου και των συμμάχων του.

Δεν προκαλεί έκπληξη, αφού δύο χρόνια τώρα, τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στις δημόσιες εκδηλώσεις, έχει καταργηθεί, με προσωπική ευθύνη του δημάρχου, κάθε πρωτόκολλο θεσμικής ευπρέπειας, ευγένειας και δημοκρατικού διαλόγου.

Με θρασύδειλο υποκινητή και κορυφαίο εκφραστή τον δήμαρχο κ. Αναστάσιο Μαυρίδη και συμπρωταγωνιστές τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας κ.κ. Κωνσταντίνο Νικολιδάκη, Μαριάννα Μαμαλάκη, Άννα Ασπραδάκη, Παναγιώτη Πανταζή, Χρήστο Σκαμάκη και την ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλο κ. Βασιλική Νικολαροπούλου, έχει δημιουργηθεί μια πρακτική μεθοδολογία στοχοποίησης και συκοφάντησης, η οποία εκδηλώνεται τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και σε χώρους φυσικής συνεύρεσης των συμπολιτών μας.

Στο επίκεντρο δε βρίσκονται μόνο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όπου, εκτός από το πρόσωπό μου, έχουν υποστεί τα βέλη σε προσωπικό επίπεδο οι συνάδελφοι κ.κ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαλδεράνος και Μανόλης Πάγκαλος, απλά γιατί ασκούν αυτό που θεσμικά έχουν υποχρέωση να πράξουν, δηλαδή δημιουργική, ουσιαστική και καλοπροαίρετη αντιπολίτευση.

Η στοχοποίηση και η συκοφάντηση αφορά κάθε φωνή που εναντιώνεται στις αποφάσεις της συγκεκριμένης ομάδας, έστω και αν ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας. Πρώτο παράδειγμα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκαραβέλλας που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση από την προεδρία του ΚΟΙΠΑΠ. Ποιος δεν θυμάται τους ισχυρισμούς του για όσα υπέστη από τον κ. Νικολιδάκη και την κ. Μαμαλάκη. Ποιος θα ξεχάσει τη φράση του, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου «Έλεος κ. δήμαρχε»;

Στη συνέχεια σειρά είχε και έχει η πρόεδρος του ΠΕΑΠ κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη για την οποία μεταξύ άλλων έχουν αναγνωστεί και επιστολές από την κα Μαριάννα Μαμαλάκη για διαγραφή από την παράταξή της. Ας θυμηθούμε όμως ότι αν σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει το άθλιο ταρτάν στίβου στο στάδιο της Πεύκης, αυτό οφείλεται στο ότι ο δήμαρχος και οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι μπλόκαραν την Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Αμαραουσίου, που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη για τον Δήμο μας. Ας θυμηθούμε ότι ο δήμαρχος και οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στέρησαν από την Πεύκη την έδρα του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού, έναν εξωστρεφή, πολιτιστικό θεσμό που θα έφερνε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και θα προσέφερε, δωρεάν, πλήθος καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στους συμπολίτες μας.

Ακόμα και σήμερα ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Αντώνης Τσελέντας δέχεται συντονισμένα «πυρά» ώστε να μην ευδοκιμήσουν οι γόνιμες πρωτοβουλίες της διοίκησής του και να μεταφερθούν στην επόμενη πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ από τον Μάρτιο του 2017, που ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα. Είναι πράγματι οξύμωρο να επιδοκιμάζεται ο κ. Τσελέντας ως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ από την αντιπολίτευση και να υποβαθμίζεται το έργο του ή και να συναντά δυσκολίες από τους συναδέλφους του στην πλειοψηφία.

Πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου αναγνώστηκε, μετά από έντονη πίεσή μου, η επιστολή παραίτησης από την Οικονομική Επιτροπή του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών και δημοτικού συμβούλου Λυκόβρυσης κ. Αναστασίου Μαυρίδη (απουσίαζε από τη συνεδρίαση). Σε αυτή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι παραιτείται και από κάθε άλλη τυπική ή άτυπη θέση διατηρώντας μόνο αυτή του δημοτικού συμβούλου, επικαλούμενος και λόγους εκτός του προσωπικού πεδίου. Είναι γνωστή η πολεμική που έχει ασκηθεί στον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο λόγω της επιλογής του να μην υπογράψει την κοινή και εξόχως διχαστική ανακοίνωση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Λυκόβρυσης που προέρχονται από την πλειοψηφία και καταφέρονταν εναντίον τριών επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Εμφανής εκφραστής της στοχοποίησης ο κ. Χρήστος Σκαμάκης με εντολή εκπορευόμενη από τον δήμαρχο.

Πολιτικές και πρακτικές στοχοποίησης που δεν περιορίζονται μόνο στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά επεκτείνονται και σε όσες και όσους εργαζόμενους ΔΕΝ υπηρετούν άβουλα και πιστά τις επιταγές της συγκεκριμένης ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διευθύντρια του ΚΑΠΗ της Πεύκης κ. Άννα Γαϊτανίδου η οποία δύο φορές έχει στοχοποιηθεί από το δίδυμο των κ.κ. Νικολιδάκη και Μαμαλάκη, αλλά και τις δύο φορές έχει δικαιωθεί από τα αρμόδια όργανα. Ωστόσο η θεώρηση του Δήμου ως «προσωπικό τσιφλίκι» κοστίζει στον κάτοικο χρήματα, αφού μόνο για την τελευταία προσωπική σύγκρουση των κ.κ. Νικολιδάκη και Μαμαλάκη με την κα Γαϊτανίδου ο Δήμος επιβαρύνθηκε με 1.000 ευρώ για νομικά έξοδα σε μια υπόθεση που από την αρχή γνώριζαν ότι θα χαθεί για τον Δήμο. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και με πρωταγωνιστές και πάλι τους κ.κ. Νικολιδάκη και Μαμαλάκη, για να υπηρετηθούν οι πιστοί στην ομάδα εργαζόμενοι, ΔΕΝ έχει το ΚΟΙΠΑΠ Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, μιας και οι συνεχείς προσπάθειες να δημιουργηθεί με «φωτογραφικές» διατάξεις σκοντάφτουν στις αρμόδιες αρχές.

Όσον αφορά στο έργο που υλοποιείται στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης σε όλες τις ψηφοφορίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τύχει της θετικής συνδρομής της αντιπολίτευσης, με δεδομένο ότι παραλήφθηκε σε εξέλιξη από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Η συνειδητή παραπληροφόρηση και συκοφάντηση συνεχίζεται και σε αυτό το θέμα σπιλώνοντας δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου, που είχε προγραμματιστεί για την 31η Δεκεμβρίου 2016, για ένα εξάμηνο, τουλάχιστον, όπως προκύπτει από το σχετικό αίτημα του αναδόχου, οφείλεται στην αθέτηση ρητών δεσμεύσεων του δημάρχου κ. Μαυρίδη και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Παπανικολάου για υποβολή όλων των πρόσθετων εργασιών μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2015, υπόσχεση που δεν τηρήθηκε.

Επιπρόσθετα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2016 ήταν ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου που επέλεξαν να μην παρίσταται νομικός, οικονομικός και τεχνικός σύμβουλος του Δήμου ώστε να διαφωτίσει και να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα του αναδόχου, όπως παρουσιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΥΝ και τον νομικό εκπρόσωπό τους. Δυστυχώς για τον κ. Παπανικολάου ΔΕΝ μπορεί πλέον να επικαλεστεί και την αμισθία του, με δεδομένο ότι όπως διευκρινίστηκε όχι μόνο επιβαρύνει τον Δήμο οικονομικά, αλλά και περισσότερο από τους έμμισθους αντιδημάρχους.

Η προσφυγή μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πλήρη κατάργηση του Ειδικού Τέλους της Λυκόβρυσης, μετά τη σιωπηλή απόρριψή της (πρακτικά δεν εξετάστηκε εντός διμήνου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως έχει από τον νόμο δικαίωμα), θα εκδικαστεί στην αρμόδια επιτροπή του άρθρου 152. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την πρωτοβουλία μας, με δεδομένο ότι μετά και την οριστική υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, για την ανάληψη του 100% του υπολειπόμενου κόστους κατασκευής του έργου από την Περιφέρεια, ο ειδικός χαρακτήρας του τέλους έχει επιτευχθεί και ολοκληρωθεί.

Ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε μείωση του πρωτοφανούς οικονομικού άλγους που βιώνουν οι συμπολίτες μας, όταν ο έκτακτος σκοπός επιβολής έχει ολοκληρωθεί. Ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά ο δήμαρχος και η ομάδα του μπορούν να ταυτιστούν με την κεντρική πολιτική σκηνή και κάθε μορφή διοίκησης που μετατρέπει έκτακτες και επώδυνες επιβαρύνσεις σε τακτικές και εξοντωτικές για την καθημερινή επιβίωση των οικογενειών.

Όσον αφορά στην προσφυγή μας για την αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου το 2016 με τίτλο «Απροκριάτικο Ξεφάντωμα», υπό την οργανωτική αιγίδα της τότε αντιδημάρχου κας Άννας Ασπραδάκη, επιμένουμε στον ισχυρισμό μας ότι υπήρξε υπερτιμολόγησή της ώστε να καλυφθούν τα έξοδα προηγούμενων εκδηλώσεων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο που δεν είχαν εξοφληθεί και για τις οποίες δεν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που εξετάζει την προσφυγή μας ζήτησε για δεύτερη φορά διευκρινήσεις από τον Δήμο με δεδομένο ότι η πρώτη απάντηση υπέκφευγε της ουσίας της καταγγελίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι υπήρξαμε η μοναδική παράταξη της αντιπολίτευσης που ψηφίσαμε θετικά στην εισήγηση της διοίκησης του Δημάρχου κ. Μαυρίδη για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, συνεπείς σε όσα είχαμε υποστηρίξει προεκλογικά.

Επιπρόσθετα και σε συνέχεια των όσων επαινετικών διατυπώσαμε προεκλογικά για την οικονομική διαχείριση του Δήμου από τον πρώην δήμαρχο κ. Δημήτρη Φωκιανό, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο με τις τοποθετήσεις μας όσο και με τη θετική μας ψήφο, έχουμε αποδείξει την προσήλωσή μας στην ουσία των θεμάτων, παρά τις άδικες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις που έχουμε δεχθεί από τον ίδιο για τοποθετήσεις μας σε άλλα ζητήματα του Δήμου.

Η συμμετοχή μας στον δημόσιο, αυτοδιοικητικό διάλογο, δεν επιζητά φυσικά την έγκριση και την αποδοχή όλων, η διαφορετική άποψη και τα επιχειρήματα είναι επιθυμητά. Ωστόσο και μέσα από αυτή τη δήλωση, οι απόψεις μας καταγράφονται επώνυμα ώστε να μπορούμε να αναλάβουμε και την ευθύνη απόδειξής τους προς κάθε κατεύθυνση και αρχή. Λυπούμαστε, αλλά δε μας προκαλεί έκπληξη, ότι ο δήμαρχος και η ομάδα του επιχειρούν συνειδητά να θέσουν ως προτεραιότητα τη μικροπολιτική και την προσωπική πολιτική επιβίωσή τους με κάθε μέσο και όχι τους συμπολίτες μας και τις πόλεις μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet