Αναζητούνται όροι και όρια στην πολιτική αντιπαράθεση στη Λυκόβρυση-Πεύκη
Πρόσωπα

Αναζητούνται όροι και όρια στην πολιτική αντιπαράθεση στη Λυκόβρυση-Πεύκη

Μη… αναστρέψιμη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μοιάζει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε πολιτικό επίπεδο στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο τις περισσότερες φορές μετατρέπεται σε «ριγνκ» προσωπικών αντιπαραθέσεων, οι οποίες -αν δεν οδηγήσουν και σε άλλες ακρότητες- σίγουρα θα συνεχίσουν να «δηλητηριάζουν» το πολιτικό κλίμα στον Δήμο, εις βάρος των πραγματικών προβλημάτων της πόλης.

Μάλιστα, οι βασικοί εμπλεκόμενοι -εκούσια ή ακούσια- στην όλη αντιπαράθεση δεν αρκούνται πλέον στις όποιες αψιμαχίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ανταλλάσσουν σχεδόν υβριστικού περιεχομένου ανακοινώσεις ή ανεβάζουν «δηλητηριώδη» σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, επειδή οι δημότες δεν είναι υποχρεωμένοι αφ’ ενός να υφίστανται αυτήν την εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου πολιτική αντιπαράθεση κι αφ’ ετέρου να βλέπουν τα καθημερινά τους προβλήματα να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα πολιτικά πάθη, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία και να καλέσουν τον δήμαρχο σε μία συζήτηση, όπου από κοινού θα θέσουν όρους και όρια στην πολιτική τους αντιπαράθεση.

Μαρία Γώγου, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Μανόλης Πάγκαλος, Παναγιώτης Ασβεστάς, Δημήτρης Κωνστάντος και φυσικά ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης οφείλουν, σε όσους τους τίμησαν με την ψήφο τους, να αποδείξουν ότι πάνω από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες βάζουν το συμφέρον της πόλης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπηρετηθεί αποτελεσματικά και προοπτικά όταν οι βασικοί πρωταγωνιστές του κορυφαίου δημοκρατικού θεσμού της πόλης δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα.

Και ο δήμαρχος, ως επικεφαλής της διοικούσας Αρχής του Δήμου, όχι απλώς πρέπει να αποδεχθεί την πρόσκληση, αλλά και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με τη μεγαλοψυχία που οφείλει να επιδεικνύει ο βασικότερος θεσμικός παράγοντας μιας αυτοδιοικητικής εξουσίας.

Στη σημερινή εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία η εξεύρεση λύσεων είναι a priori δύσκολο εγχείρημα και ουδείς έχει το δικαίωμα να το καθιστά σχεδόν ανέφικτο, υπηρετώντας είτε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, είτε τα προσωπικά του συμπλέγματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet