Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για τους Ηρακλειώτες 50 ετών και άνω
Κοινωνία

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης για τους Ηρακλειώτες 50 ετών και άνω

Πρόγραμμα εκπαίδευσης σε σημαντικά θέματα ασφάλειας των πολιτών μέσης ηλικίας και άνω, παρέχει δωρεάν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε όσους Ηρακλειώτες είναι άνω των 50 ετών, μέσα από τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα 4ΧF for Silver Safety.

4ΧF for Silver SafetyΣτόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, προσφέροντας λύσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: της σωματικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, της διατροφής, της νοητικής ενδυνάμωσης και της προστασίας από απάτες σε διάφορους τομείς.

Συντονιστής του προγράμματος είναι η ΜΚΟ 50+ Ελλάς, με ευρωπαϊκούς εταίρους, γνωστές για τη δράση τους ΜΚΟ από Κύπρο, Σλοβακία, Πολωνία και εθνικούς εταίρους από την Ελλάδα, τον Δήμο Γαλατσίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και, βέβαια, τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής.

Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος, στην οποία τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής εκπροσώπησε η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εργοθεραπεύτρια, Μαίρη Καραμπέτσου.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν μπορούν να καταθέτουν δηλώσεις συμμετοχής καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου: 210 2826924 & 210 2716636.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.50plus.gr.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet