Τα κάνουν όλα μόνοι τους κυβέρνηση και Θεανώ Φωτίου!
Πρόσωπα

Τα κάνουν όλα μόνοι τους κυβέρνηση και Θεανώ Φωτίου!

Το… παράπονό της (ίσως και το παράπονο της κυβέρνησης) εξέφρασε η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Θεανώ Φωτίου ουσιαστικά είπε ότι η κυβέρνηση κάνει πάρα πολλά στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και, μάλιστα, μόνη της(!), αφού δεν έχει μαζί της τα media, τα συνδικάτα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο τη στήριξη του λαού έχει, κατά τη γνώμη της υπουργού, η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η κα Φωτίου είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου της:

«Φτιάχνουμε με αξιοπρέπεια αυτό το κράτος αλληλεγγύης. Δίνουμε κάρτα αλληλεγγύης σε 300.000 ανθρώπους, με συνεχείς συνέργειες όλων των υπουργείων. Εμείς θα δώσουμε σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά, σε όλη την Επικράτεια. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη υπάρχει λεωφορείο των αστέγων, εξασφαλίζουμε ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία, για πρώτη φορά 47.000 παιδιά με voucher μπαίνουν στους παιδικούς σταθμούς, και όλα αυτά με μια κυβέρνηση που κυβερνά χωρίς media, χωρίς συνδικάτα, χωρίς Τοπική Αυτοδιοίκηση, βασιζόμενη, όμως, στη στήριξη του λαού».

Δεν ξέρουμε αν η κα Φωτίου έχει αναρωτηθεί για ποιον λόγο κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να χάσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τα media (που δεν ήταν όλα εξαρχής αρνητικά εναντίον του κυβερνώντος κόμματος), καθώς και τα συνδικάτα, που πολύ εύκολα ξεσήκωνε πριν αναλάβει τα ηνία της εξουσίας. Επίσης, αναρωτιόμαστε πού ακριβώς βασίζει την πεποίθησή της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη τη στήριξη του λαού. Κι αυτό καθώς πέραν των δημοσκοπήσεων, στις οποίες καταγράφεται σαφώς η κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, η καθημερινή συναναστροφή με τους πολίτες (για όσους δεν έχουν επιλέξει να μένουν κλειστοί στα γραφεία τους, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα) θα έπειθε και τον πλέον δύσπιστο ότι ακόμη και χθεσινοί φανατικοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν πλέον να τον βλέπουν «ούτε ζωγραφιστό».

Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμη πιο σημαντικό σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση της κας Φωτίου κι αυτό είναι το πλήρως απαξιωτικό ύφος της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άραγε, η υπουργός δεν έχει πληροφορηθεί για το ποιος στήριξε τις τοπικές κοινωνίες όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται κάτω από τον σκληρότατο ζυγό των μνημονίων; Δεν την ενημέρωσε κάποιος από τους συνεργάτες της για το τεράστιο έργο που κάνουν καθημερινά οι Δήμοι, μέσα από τις κοινωνικές δομές τους, για να κρατήσουν όρθιο τον τόπο; Δεν έχει «πάρει είδηση», ούτε τώρα που είναι στην εξουσία, ότι δίχως την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, οποιαδήποτε κυβέρνηση θα «έπεφτε στο κενό»;

Ευτυχώς για τον τόπο κι ανεξαρτήτως του τι πιστεύει η κα Φωτίου, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και κρατά ακόμη άμυνα, ανακουφίζοντας όσο και όπου μπορεί, τη χειμαζόμενη κοινωνία. Και όσο και να μην θέλει να το παραδεχθεί η υπουργός, αυτό είναι κάτι που βλέπει κι αναγνωρίζει καθημερινά ο δημότης-πολίτης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet