Πρόγραμμα εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα στα σχολεία των Βριλησσίων
Κοινωνία

Πρόγραμμα εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα στα σχολεία των Βριλησσίων

Η αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), θα πραγματοποιήσει Πρόγραμμα Εξοικείωσης με τη Διαφορετικότητα στα σχολεία του Δήμου Βριλησσίων.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων με αναπηρία, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και κοινωνικοποίησης, στα οποία συμμετέχουν μαζί νέοι με και χωρίς αναπηρία.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στο Πάρκο «Μπακογιάννη» (πρώην ΤΥΠΕΤ) μαθητές από το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και νέοι με αναπηρίες θα συμμετέχουν μαζί σε καλλιτεχνικά και αθλητικά εργαστήρια. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί στους μαθητές «Ανοιχτός διάλογος ενημέρωσης και εξοικείωσης με τη διαφορετικότητα», από στελέχη του ΣΚΕΠ με αναπηρία.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με βιωματικές ομιλίες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βριλησσίων.

Όπως ενημερώνει η αντιδημαρχία, «ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να απαλυνθεί εάν, από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά εξοικειωθούν με την έννοια της “διαφορετικότητας”. Η αλληλεπίδραση ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την ευρύτερη ομάδα των μαθητών είναι βασική προϋπόθεση για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία. Σε μια σύγχρονη πολιτισμική κοινωνία, ο ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος μαθητής σήμερα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για έναν συνειδητοποιημένο και ενεργό πολίτη του αύριο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet