Συμμαχία Πολιτών: Το μεγαλείο της ανύπαρκτης δημοτικής Αρχής
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών: Το μεγαλείο της ανύπαρκτης δημοτικής Αρχής

Για ανυπαρξία της δημοτικής Αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με αφορμή… πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης.

Συγκεκριμένα η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καταγγέλλει ότι παρά το γεγονός ότι εδώ και 3 με 4 χρόνια έχει κλείσει το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που λειτουργούσε στην Πεύκη, επί της Λεωφ. Ειρήνης, δεν έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες για την απαγόρευση στάθμευσης, έμπροσθεν του καταστήματος.

Η παράταξη επισημαίνει, μάλιστα, ότι η δημοτική Αρχή «δεν περπατάει στην πόλη», ώστε «να γνωρίζει τι συμβαίνει» σε αυτήν.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Αγροτική Τράπεζα έκλεισε εδώ και χρόνια, αλλά οι πινακίδες στην Πεύκη περιμένουν ακόμα τις χρηματαποστολές…
Μια φαιδρή ιστορία που δείχνει το… μεγαλείο της ανύπαρκτης δημοτικής Αρχής

Το ότι η λειτουργία της πόλης μας έχει αφεθεί στην τύχη είναι κάτι που το διαπιστώνετε όλοι εύκολα και σε καθημερινή βάση. Ακόμα και μερικά απλά ζητήματα… φωνάζουν για τη συστηματική εγκατάλειψη και για την πλήρη αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου.

Δύο πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Ειρήνης, στον πιο κεντρικό δρόμο της Πεύκης, δείχνουν το… μεγαλείο αυτής της δημοτικής Αρχής. Και την ανευθυνότητα τόσο του δημάρχου Α. Μαυρίδη όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου Ε. Παπανικολάου.     

Στη γωνία Λ. Ειρήνης και Κουντουριώτη λειτουργούσε κάποτε ένα υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας. Όμως κάποια στιγμή η Τράπεζα πουλήθηκε και φυσικά το υποκατάστημα έκλεισε. Οι υπάλληλοι μάζεψαν όλα τα υπάρχοντα και παρέδωσαν το κτήριο.

Δεν πείραξαν, γιατί δεν είχαν αρμοδιότητα, τις δύο πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί στο πεζοδρόμιο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την απαγόρευση της στάθμευσης. Τι γράφουν (γιατί ναι είναι ακόμα εκεί) αυτές οι απαγορευτικές πινακίδες;

«Πλην οχημάτων χρηματαποστολής ATEBANK εργάσιμες ημέρες και ώρες». Με λίγα λόγια απαγορεύεται ακόμα και η στάση εκτός από τα αυτοκίνητα της χρηματαποστολής. Η τράπεζα πουλήθηκε και το υποκατάστημα έκλεισε πριν από 3-4 χρόνια, αλλά κανένας από τη δημοτική Αρχή δεν έδωσε εντολή να αφαιρεθούν οι πινακίδες. Και φθάσαμε στο σημείο να βλέπουμε αρκετές φορές τους οδηγούς να ακολουθούν την υπόδειξη των πινακίδων και δεν παρκάρουν, προφανώς για να μην εμποδίσουν το έργο των ανύπαρκτων χρηματαποστολών.

Δυστυχώς αυτή τη γελοία κατάσταση δεν φρόντισε κανένας να την ξεκαθαρίσει. Ούτε ο προηγούμενος δήμαρχος (Δ. Φωκιανός), όταν δημιουργήθηκε το θέμα, ούτε πολύ περισσότερο ο σημερινός. Γιατί απλούστατα κανένας τους δεν περπατούσε (και δεν περπατάει) στην πόλη για να γνωρίζει τι συμβαίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ε. Παπανικολάου.

Αυτές τις ημέρες το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στην επικαιρότητα γιατί το κτήριο το νοίκιασε μεγάλη εταιρεία που εμπορεύεται συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικά είδη. Οι πελάτες και οι περαστικοί εξακολουθούν να βλέπουν έξω τις δυο απαγορευτικές πινακίδες που… απαγορεύουν τη στάθμευση και προστατεύουν τις θέσεις για τις χρηματαποστολές της Αγροτικής Τράπεζας, που δεν θα έλθουν ποτέ..

Ιστορίες για γέλια ή για κλάματα;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet