Σε φάση υλοποίησης η νέα μελέτη ανάπλασης της Λεωφόρου Ηρακλείου
Ποιότητα Ζωής

Σε φάση υλοποίησης η νέα μελέτη ανάπλασης της Λεωφόρου Ηρακλείου

Στη φάση της υλοποίησης περνά η σύνταξη της νέας μελέτης για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ηρακλείου, η οποία, με την ολοκλήρωσή της, θα οδηγήσει στην εκτέλεση των έργων αναμόρφωσης του δρόμου.

Μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου (καθώς η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την εκπόνηση της μελέτης), ακολούθως την ανάδειξη του μελετητή, μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού, όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, που θα αποτυπώνουν τη νέα μορφή της Λεωφόρου Ηρακλείου ως μία σύγχρονη, ασφαλή, καλαίσθητη και λειτουργική κυκλοφοριακή αρτηρία.

«Ο νέος σχεδιασμός θα γίνει βάσει της βούλησης της δημοτικής Αρχής, αλλά και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ορίζει ότι τα έργα για την αναμόρφωση της Λεωφόρου δεν θα θίξουν ιδιωτικές περιουσίες (καταστήματα και οικίες), λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη δυσχερή οικονομική συγκυρία της εποχής» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

«Κάνουμε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος το οποίο, μολονότι άπαντες αναγνώριζαν την ύπαρξή του, ουδείς, όμως, μέχρι τώρα το είχε αγγίξει ουσιαστικά. Είναι ενδεικτικό ότι το ζήτημα της Ηρακλείου ζητείται από το 1986! Εμείς περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις και έτσι, σύντομα, θα έχουμε μια νέα λεωφόρο Ηρακλείου, ένα δρόμο που αρμόζει σε μια σύγχρονη πόλη», σχολιάζει, από την  πλευρά του, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet