Γ. Θωμάκος για Π. Κουβουτσάκη: «Έφυγε» ένας οραματιστής του Πολιτισμού
Κοινωνία

Γ. Θωμάκος για Π. Κουβουτσάκη: «Έφυγε» ένας οραματιστής του Πολιτισμού

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή τον θάνατο του Παναγιώτη Κουβουτσάκη, ιδρυτή της ομώνυμης Πινακοθήκης του Δήμου Κηφισιάς, εξέδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Θωμάκος, στην οποία κι αναφέρει τα εξής:

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε από τη λιτή ανακοίνωση της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη τον θάνατο του ιδρυτή της, Παναγιώτη Κουβουτσάκη, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.

Η απώλεια του Παναγιώτη Κουβουτσάκη, μιας αξέχαστης προσωπικότητας του Πολιτισμού, με ανεκτίμητη και πολύτιμη προσφορά στον Δήμο Κηφισιάς, αφήνει φτωχότερη την κοινωνία και στερεί από τον Δήμο μας κι  εμένα προσωπικά ένα μοναδικό «συνταξιδευτή» στα μονοπάτια της Τέχνης.

Ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης, με τις δικές του δυνάμεις, στην τριαντάχρονη πορεία του ως συλλέκτης, συγκέντρωσε πάνω από 1.500 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία μοιράζεται τα τελευταία 20 χρόνια με τους πολίτες, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, η οποία κοσμεί τον Δήμο μας. Δεν περιόρισε την απόλαυση της συλλογής του σε κλειστό κύκλο, αλλά έφερε την Τέχνη κοντά στον απλό πολίτη, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν προγράμματα ξενάγησης. Στον φιλόξενο χώρο της Πινακοθήκης βρήκαν στέγη πλήθος δημοτικών και άλλων εκδηλώσεων, που προάγουν τον πολιτισμό. 

Υπήρξε ένας οραματιστής, ένας αγωνιστής σε θέματα Πολιτισμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με συντονισμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με τον Δήμο μας, αναζητούσαμε τον χώρο όπου θα μπορούσε να διαμορφωθεί ως πολυχώρος πολιτισμού, αλλά και εργαζόμαστε για την καθιέρωση Biennale Γλυπτικής. Όλα αυτά αποτελούν πλέον σημαντική παρακαταθήκη για τον Δήμο μας, αλλά και στόχους δύσκολα πραγματοποιήσιμους χωρίς την προσωπική του συμβολή.

Πάρα το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, βρισκόταν στις επάλξεις, στους χώρους προσφοράς του, περήφανος για την πολιτιστική του «οικογένεια», την «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη», το «Φόρουμ για την Κηφισιά» και το «θέατρο της Οίας» στη Σαντορίνη. Ο Δήμος μας θα θεσμοθετήσει βραβείο τέχνης στη μνήμη του εκλιπόντος.

Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, ο Δήμος Κηφισιάς κι εγώ προσωπικά, εκφράζουμε στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Γιώργος Θωμάκος

Δήμαρχος Κηφισιάς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet