Αυθεντικό ιστορικό υλικό από το Έπος του ΄40 παρουσιάστηκε στα Βριλήσσια
Κοινωνία

Αυθεντικό ιστορικό υλικό από το Έπος του ΄40 παρουσιάστηκε στα Βριλήσσια

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 τα εγκαίνια της έκθεσης με αυθεντικό ιστορικό υλικό από το Έπος του Σαράντα, παρουσία του δημάρχου Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννη.

Ο δήμαρχος συνεχάρη τους φορείς για την πρωτοβουλία και συνομίλησε πολύ ώρα με τους μαθητές, οι οποίοι με θέρμη απάντησαν στα ερωτήματα.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Σ. Χαντζάρα τόνισε τη σημασία της έκθεσης καθώς στο αρχειακό υλικό του Τύπου -το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό- ανατρέχουν οι ιστορικοί προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τα γεγονότα της εποχής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Βαφειάδης, η πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Γ. Παρασκευοπούλου, ο πρόεδρος της Β΄ Σχολικής Επιτροπής Α. Εγκολφόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Σίμου και Κ. Μουζάκης, μαθητές του 1ου Δημοτικού, 1ου Γυμνασίου, 1ου Λυκείου και των εκπαιδευτηρίων «ΚΑΝΤΑ».

Τα μοναδικά εκθέματα θα παρουσιάζονται ως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (Κισσάβου 11).

H έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το «Αρχείο Ελληνικών Γραμμάτων – Γεώργιος Λεβιθόπουλος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet