«Σκληρά μαρκαρίσματα» για το Ο.Τ.365 στα Βριλήσσια
Αθλητισμός

«Σκληρά μαρκαρίσματα» για το Ο.Τ.365 στα Βριλήσσια

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στον Δήμο ο δημοτικός χώρος της Κισσάβου και Μητροπούλου (Ο.Τ.365) στα Βριλήσσια και «ξεσπασε πόλεμο» για το πώς θα αξιοποιηθεί.

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του, το μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Κένταυρος Βριλησσίων», Θανάσης Μπέλτσος, κάνει λόγο για «τοπικά εργολαβικά συμφέροντα που επιδιώκουν να τσιμεντοποιήσουν τον χώρο», αφήνοντας αιχμές για «διαπλοκή» σχετικά με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Η δημοτική Αρχή, μέσω του γραφείου Τύπου του Δήμου, απαντά στις παραπάνω καταγγελίες ότι ακολουθεί τον δρόμο της διαφάνειας και των διαδικασιών που επιβάλλει η νομοθεσία, κατηγορει τον κ. Θ. Μπέλτσο για «στοχοποίηση» υπηρεσιακών παραγόντων κι αναρωτιέται εάν το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου υιοθετεί «το ήθος και ύφος» της επιστολής του.

Σχετικά με την  ανακοίνωση του μέλους του Δ.Σ. του Κενταύρου Θανάση Μπέλτσου με θέμα την ύπαρξη σχεδίου τσιμεντοποίησης του χώρου Ο.Τ.365 του Δήμου Βριλησσίων εκ μέρους της δημοτικής Αρχής, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Ο Δήμος διοικείται από εκλεγμένη δημοτική Αρχή με δήμαρχο της πόλης τον κ. Ξ. Μανιατογιάννη από τον Σεπτέμβριο του 2014.
  • Αυτή η δημοτική Αρχή, με τις υπηρεσίες του Δήμου, τα μόνα συμφέροντα που υπηρετούν είναι τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών της.
  • Μετά από επίπονο και μακροχρόνιο αγώνα αυτής της δημοτικής Αρχής και τη συμπαράσταση της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτών, ο ιδιώτης και η εταιρεία του, που για μια δωδεκαετία εκμεταλλεύονταν τον χώρο, υπέγραψαν στις 20/10/2016 το πρωτόκολλο παράδοσης του χώρου στον Δήμο, αφού προηγουμένως είχαν αποσυρθεί από τις αβάσιμες διεκδικήσεις τους για παράταση της μίσθωσης και οδηγήθηκαν σε αναγκαστικό συμβιβασμό – αποχώρηση.
  • Ως εκ τούτου, η δημοτική έκταση επανήλθε εκεί όπου ανήκει, δηλαδή στον Δήμο και αποτελεί πλέον σημαντική δημοτική περιουσία προς όφελος της πόλης και των δημοτών της.
  • Ως δημοτική περιουσία και δημόσιος χώρος διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία και κείμενες διατάξεις που η δημοτική Αρχή, μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου, όχι μόνο σέβεται αλλά και τις προασπίζει. Στο πλαίσιο αυτό, κινείται για τη νομιμότητα και την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Η δημοτική Αρχή απέδειξε ότι εργάζεται με σχέδιο, συνέπεια και συνέχεια προεκλογικών δεσμεύσεων και έργων και είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη ενεργειών για την επόμενη ημέρα, μετά το πρώτο σημαντικό και ιστορικό μεγάλο βήμα που έγινε. Θέλησή της η διαμόρφωση και η ανεύρεση της καλύτερης επιλογής μέσα από διάλογο, τόσο στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στο πλαίσιο της κοινωνίας.

Τέλος ενημερώνουμε τον συντάκτη της ανακοίνωσης ότι οι διευθυντές των υπηρεσιών δεν επιλέγονται από την εκάστοτε δημοτική Αρχή, ως όφειλε να γνωρίζει και ότι η «στοχοποίηση» των υπηρεσιακών παραγόντων και στην προκειμένη περίπτωση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών είναι απαράδεκτη και κίβδηλη.

Κλείνουμε με το ερώτημα: Το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Κένταυρος» υιοθετεί και αυτή τη φορά το ήθος και ύφος της ανακοίνωσης του μέλους της;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet