Συντονισμό ενεργειών ζήτησε από την Πολιτική Προστασία Αμαρουσίου ο δήμαρχος
Κοινωνία

Συντονισμό ενεργειών ζήτησε από την Πολιτική Προστασία Αμαρουσίου ο δήμαρχος

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών για την περίοδο 2016 -2017, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης, υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία εκπροσώπων του Συνδέσμου Δήμων Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: από το Α.Τ. Αμαρουσίου, ο υπαστυνόμος Γιώργος Ξηρός, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, ο διοικητής, αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος και από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο Αναστάσιος Χαχλάκης.

Επίσης παρευρέθηκαν από τον ΟΑΣΠ, η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Χρύσα Γκουντρομίχου και ο Νίκος Καρβελέας και από τον ΣΠΑΠ ο πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Σπύρος Δημητρίου και η Φωτεινή Γιαννακοπούλου, από τον Κυνηγητικό Σύλλογο, ο Αλέξανδρος Κόκκαλης και οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Θυμάκης και Δήμητρα Κατεργάρη. Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Αθανάσιος Βελής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Γεώργιος Ζήκος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην εισήγησή του ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη θωράκιση της πόλης απέναντι σε απρόβλεπτα φαινόμενα έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορούν να επέλθουν από πιθανές έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και άλλες μορφές καταστροφών έκτακτης ανάγκης που απευχόμαστε, όπως είναι οι σεισμοί», τόνισε.

Ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε ότι «η ανταποδοτικότητα σε οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας προς τον Δήμο Αμαρουσίου είναι ελάχιστη», αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη και για τα οποία έχουν κατατεθεί, όπως ενημέρωσε, ώριμες μελέτες, αλλά και στην παραχώρηση μηχανημάτων που θα ενισχύσουν τον τομέα πρόληψη κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες.

Ευχαρίστησε επίσης, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο, όπου στο Μαρούσι εκδηλώθηκαν 25 «περίεργες πυρκαγιές», που χάρη -όπως ανέφερε- στην επαγρύπνηση και στις συντονισμένες ενέργειες όλων των υπηρεσιών απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Ο διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού, Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος, υπογράμμισε ότι η υπηρεσία είναι ετοιμοπόλεμη να επέμβει όπου χρειασθεί, ενώ ο κ. Γιώργος Ξηρός από το Α.Τ. Αμαρουσίου επεσήμανε ότι είναι βασικό στοιχείο ο συντονισμός και η συνεργασία όλων, καθώς και να είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι όλων των εμπλεκόμενων.

Από την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Αναστάσιος Χαχλάκης ανέφερε ότι η Περιφέρεια προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των έκτακτων φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε ότι «υπάρχει ο εξοπλισμός και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όπου χρειασθεί».

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του ΟΑΣΠ, Χρύσα Γκουντρομίχου, αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση ενός σεισμικού γεγονότος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΑΣΠ. Ειδικότερα, ανέλυσε θέματα όπως: η ενημέρωση και εκπαίδευση των δημοτών σε μεγάλους χώρους συνάθροισης όπως τα νοσοκομεία, ο καθορισμός των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για την άμεση στέγαση των πολιτών σε περίπτωση σεισμού, αλλά τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των υπευθύνων σε περίπτωση βλάβης του δικτύου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για το θέμα αυτό προανήγγειλε ότι θα οργανωθεί μία ανοικτή συνάντηση ενημέρωσης των συλλόγων, των σχολικών επιτροπών και άλλων φορέων, καθώς και η σύνταξη μελέτης με όλα τα θέματα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet