Σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου για τη χειμερινή περίοδο ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου για τη χειμερινή περίοδο ο ΣΠΑΠ

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, συμμετείχε ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του  Πεντελικού (ΣΠΑΠ), διά του προέδρου του και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Βλάσση Σιώμου.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που διεξήχθη υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  από την εκδήλωση πλημμυρικών, σεισμικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετών για την περίοδο 2016 -2017, παρουσία εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Συνδέσμου Δήμων Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθώς και των εθελοντικών ομάδων της περιοχής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν: από το Α.Τ. Αμαρουσίου, ο υπαστυνόμος Γιώργος Ξηρός, από τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, ο διοικητής, αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος και από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, ο Αναστάσιος Χαχλάκης. Επίσης, παραβρέθηκαν από τον ΟΑΣΠ, η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Χρύσα Γκουντρομίχου και ο Νίκος Καρβελέας, από τον Κυνηγητικό Σύλλογο, ο Αλέξανδρος Κόκκαλης και οι εθελοντές  της Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Θυμάκης και Δήμητρα Κατεργάρη.

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κόκκαλης, Αθανάσιος Βελής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Γεώργιος Ζήκος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης στην εισήγησή του ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την θωράκιση της πόλης, απέναντι σε απρόβλεπτα φαινόμενα έκτακτης ανάγκης και ανέφερε μεταξύ άλλων:


«Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε το έργο μας και να δούμε πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορούν να επέλθουν από πιθανές έντονες βροχοπτώσεις και  χιονοπτώσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής, καθώς και άλλες μορφές καταστροφών έκτακτης ανάγκης που απευχόμαστε, όπως είναι οι σεισμοί». Αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη και για τα οποία έχουν κατατεθεί, όπως επισήμανε, ώριμες μελέτες, αλλά και στην παραχώρηση μηχανημάτων που θα ενισχύσουν τον τομέα πρόληψης κατά τους θερινούς και χειμερινούς μήνες, τόνισε: «η ανταποδοτικότητα σε οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας προς τον Δήμο Αμαρουσίου είναι ελάχιστη».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο, όπου στο Μαρούσι εκδηλώθηκαν 25 «περίεργες πυρκαγιές», που χάρη -όπως ανέφερε- στην επαγρύπνηση και στις συντονισμένες ενέργειες όλων των υπηρεσιών απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε:

«Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους έχει αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και στη συνέχεια την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αμαρουσίου και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την παραχώρηση στον ΣΠΑΠ υπερκατασκευής που τοποθετήθηκε σε ένα από τα οχήματά μας. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι παρά το περίεργο γεγονός των πολυπληθών περιστατικών πυρκαγιάς στο Μαρούσι αυτό το καλοκαίρι, όλα πήγαν καλά, ήμασταν όλοι οι φορείς σε ετοιμότητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είμαστε έτοιμοι και για τη χειμερινή περίοδο, με οχήματα, υπερκατασκευές, αλατιέρες κ.λπ. και οι εθελοντές και οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου επαγρυπνούν. Ο ΣΠΑΠ βρίσκεται και θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Δήμων – μελών του, άρα και του Δήμου Αμαρουσίου όποτε παραστεί ανάγκη, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση δυσάρεστων φαινομένων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet