Νέα εργολαβία 1,2 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια του Ηρακλείου
Ποιότητα Ζωής

Νέα εργολαβία 1,2 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια του Ηρακλείου

Ακόμα μια μεγάλη εργολαβία για την αποκατάσταση και τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων της πόλης βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της δημοτικής Αρχής, ενέκρινε τη διάθεση 1,2 εκατ. ευρώ για τις σχετικές εργασίες, οι οποίες θα επεκταθούν σε 20.000τ.μ., δηλαδή περίπου 15 χιλιόμετρα πεζοδρομίων, σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην επιδιόρθωση πεζοδρομίων που έχουν υποστεί φθορές, την κατασκευή νέων πεζοδρόμων σε σημεία της πόλης που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα (διανοίξεις κτλ), αλλά και στη δημιουργία ειδικών διαβάσεων για τα ΑμΕΑ.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι να διευρυνθεί το δίκτυο ασφαλών και λειτουργικών πεζοδρομίων της πόλης, εκστρατεία η οποία έχει ξεκινήσει με αντίστοιχες εργολαβίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στις γειτονιές του κέντρου, της Καναπίτσας, των Ηπειρώτικων, του Παλαιού Ηρακλείου κ.α., η τελευταία εκ των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τον Δήμο να διαθέτει 250.000 ευρώ για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet