Η «μεγάλη εικόνα» στη διαχείριση απορριμμάτων που καθορίζει τα τέλη
Ποιότητα Ζωής

Η «μεγάλη εικόνα» στη διαχείριση απορριμμάτων που καθορίζει τα τέλη

Με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δίνει τη «μεγάλη εικόνα» της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη, με βάση την οποία αιτιολογεί την εισήγηση για τη διαμόρφωση των τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, τα οποία συζητούνται σήμερα (3/11) στο Δημοτικό Συμβούλιο της  πόλης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος αναφέρει:

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε τη δημοτική Αρχή σχεδιάσαμε και υλοποιούμε στον Δήμο Αγίας Παρασκευής ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης ενταγμένο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής.

Βασικοί άξονες υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού είναι:

H δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και κομποστοποίησης από διαδημοτική συνεργασία των τριών Δήμων, Αγ. Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού και Ζωγράφου, που άρχισε να υλοποιείται με τις υπ’ αριθμ. 300, 301, 302/2016 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των Δήμων και την κοινή πρόταση χρηματοδότησης αυτού του μεγάλου και πρωτοποριακού διαδημοτικού έργου.

Η απόκτηση και δημιουργία ιδιόκτητου χώρου στάθμευσης για τα απορριμματοφόρα και τα λοιπά οχήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Η δημιουργία Πράσινου Σημείου (Green Point) σε χώρο που θα αποκτηθεί από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση των εκτάσεων του χώρου στάθμευσης και του Πράσινου Σημείου θα γίνει εντός του 2016.

Η τοποθέτηση υπόγειων κάδων (για απορρίμματα και ανακύκλωση), ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση σε σημεία με πολλούς πράσινους και μπλε κάδους. Η εξαιρετικά επιτυχημένη πιλοτική εγκατάσταση των υπόγειων κάδων στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής θα επεκταθεί σε όλες τις περιοχές του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Σε συνδυασμό με τα ανωτέρω διαμορφώνονται και οι ανάγκες της υπηρεσίας για την αγορά όλου του εξοπλισμού σε οχήματα, κάδους κ.ά., που κρίνονται απαραίτητα. Η διαδικασία απόκτησης των ανωτέρω θα ξεκινήσει εντός του 2016.

Οι άξονες που προανέφερα αποτελούν τη «μεγάλη εικόνα» της διαχείρισης των απορριμμάτων που έχουμε για τον Δήμο μας και με αυτό το σκεπτικό διαμορφώθηκαν τα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, όπως καταγράφεται στην εισήγηση του αντίστοιχου θέματος της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (3/11/2016).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet