Από το Δ.Σ. στις δικαστικές αίθουσες Σωτ. Παπαμιχαήλ και Β. Γιαννακόπουλος
Πρόσωπα

Από το Δ.Σ. στις δικαστικές αίθουσες Σωτ. Παπαμιχαήλ και Β. Γιαννακόπουλος

Ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής αρκετές φορές η αντιπαράθεση λαμβάνει διαστάσεις που μόνο θλίψη προκαλούν είναι γεγονός. Ότι ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), Σωτήρης Παπαμιχαήλ, αποτελεί εδώ και πολλούς μήνες «κόκκινο πανί» για το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, οι οποίες επιμόνως ζητούν «την  κεφαλή του επί πίνακι» είναι επίσης γεγονός. Μόνο που εσχάτως η αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης – μειοψηφίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής έλαβε και δικαστική διάσταση, βαραίνοντας, αν μη τι άλλο, ακόμη περισσότερο το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για καταδικαστική απόφαση του πρώην δημάρχου Αγίας Παρασκευής και νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης, Βασίλη Γιαννακόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του κ. Παπαμιχαήλ (Καταδίκη Β. Γιαννακόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση του Σ. Παπαμιχαήλ).

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, ο κ. Β. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι καταδικάστηκε ερήμην, καθώς ο κ. Παπαμιχαήλ παραβίασε δέσμευσή του για αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη, ενώ κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ ότι χρησιμοποίησε τον μηχανισμό του Νομικού Προσώπου για να προβάλει τις δικές του θέσεις προς τα ΜΜΕ.

Δεν θα μπούμε στην ουσία της υπόθεσης, μιας και ούτε τις ακριβείς λεπτομέρειές της γνωρίζουμε, ούτε έχουμε ασφαλείς πληροφορίες για το τι συνέβη με την επίμαχη εκδίκαση της υπόθεσης. Επίσης, δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη όποτε θεωρεί ότι προσβάλλονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματά του. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα, τα οποία -και λόγω θέσης- έχουν τον τρόπο να υπερασπιστούν τις αξίες και τις απόψεις τους (ανακοινώσεις στον Τύπο, Δημοτικό Συμβούλιο κ.λπ.), το «όπλο» της προσφυγής στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να χρησιμοποιείται με εξαιρετική φειδώ και όταν πλέον έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.

Και σε κάθε περίπτωση, ένας ασφαλής τρόπος για να μην φθάνουν υποθέσεις τέτοιου είδους στις δικαστικές αίθουσες είναι η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται στη βάση επιχειρημάτων, με πλήρη σεβασμό των πολιτικών αντιπάλων, χωρίς προσωπικές αιχμές κι εμπάθειες, όπως αρμόζει στις αξίες του πολιτικού πολιτισμού.

Ας ελπίσουμε ότι οι κ.κ. Σωτ. Παπαμιχαήλ και Β. Γιαννακόπουλος θα βρουν, έστω και «στο και πέντε», όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο τρόπο να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαφορά, ώστε να συμβάλουν στην εκτόνωση της αρνητικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Αν μην τι άλλο, μια τέτοια στάση θα αποτελούσε πολύ καλή αφορμή ώστε να ξεκινήσει μια «νέα σελίδα» στον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet