Γ. Σταθόπουλος: “Ρεύμα ΝΙΚΗΣ και Ανατροπής”
Πολιτική

Γ. Σταθόπουλος: “Ρεύμα ΝΙΚΗΣ και Ανατροπής”

Βροντερό “παρών” έδωσαν οι κάτοικοι του Άι-Γιάννη την Κυριακή 27/4 το βράδυ στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής στην πρώτη των προεκλογικών ομιλιών του γιατρού Γιάννη Σταθόπουλου, υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής. Περισσότεροι από πεντακόσιοι (500) κάτοικοι , όπως εκτιμάται από την παράταξη, κατέκλυσαν το θέατρο και τον προαύλιο χώρο του σχολείου, αψηφώντας την κακοκαιρία και παρά την αλλαγή του χώρου της ομιλίας την τελευταία στιγμή.

Στην ομιλία του, ο κ. Γ. Σταθόπουλος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μαζική τους παρουσία, παρουσίασε τις πολύχρονες δράσεις και τις αρχές της ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, περιέγραψε τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό πολυκομματικό χαρακτήρα της παράταξης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δουλειά που έγινε από επιτροπές μελών για τη σύνταξη του προγράμματος εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

«Είμαστε η μόνη δημοτική κίνηση που έχει δημοσιοποιήσει τα ονόματα των μελών της Γραμματείας και της Επιτροπής Προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε έμπειροι, αλλά παράλληλα έχουμε τη ζωντάνια του καινούριου. Συμμετείχαμε σε όλα τα κινήματα της πόλης (περιφερειακή Υμηττού, Μπαρμπίκα, κτήριο ΣΔΑΜ, Ιόλας, όρια Κολεγίου, πεζογέφυρα Γελαδάκη, οικοδομικό τετράγωνο 118), οργανώσαμε τακτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές βραδιές, ημερίδες για διάφορα θέματα, δενδροφυτεύσεις, ποδηλατοπορείες, κινηματογραφικά αφιερώματα. Λειτουργούμε δίκτυο αλληλεγγύης. Ζούμε τον παλμό της πόλης με καθημερινή δουλειά. Αυτό εμπιστεύεται η κοινωνία.»

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «είναι πολλά τα ρυάκια που ενώνονται και σχηματίζουν ένα χείμαρρο με επιθυμία να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση στην πόλη μας», ενώ τόνισε την ανάγκη της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην πόλη μας, η οποία, όπως είπε, έχει πληγεί από ενέργειες του δημάρχου (σ.σ.: στο σημείο αυτό έκανε ειδική αναφορά στην απρεπή επίθεση του Β. Ζορμπά κατά των πρώην δημάρχων, επίθεση που χαρακτήρισε ως “ένδειξη πανικού και αγγίζει τα όρια του ποινικού κώδικα”) και στα πλήγματα που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χρόνια του μνημονίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή καινοτόμων θεσμών άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχικότητας, όπως το συμβούλιο Δημάρχου με τους αρχηγούς των παρατάξεων, τοπικά συμβούλια, συμμετοχικός προϋπολογισμός, ενεργοποίηση συλλογικοτήτων κ.ά.

Σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις σε Άι-Γιάννη και Νέα Ζωή

Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα της περιοχής του Άι-Γιάννη και της Νέας Ζωής, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

1. Εφαρμόζουμε την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης για να εξασφαλίσουμε θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους, που επιβαρύνονται καθημερινά από την αυξημένη κίνηση, και να συμβάλλουμε στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

2. Επιλύουμε το πρόβλημα της σύνδεσης των απομακρυσμένων γειτονιών με το κέντρο της πόλης και με τους σταθμούς του Μετρό, με κυκλική δημοτική γραμμή.

3. Διεκδικούμε εναέριες διαβάσεις πεζών στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής και τον ισόπεδο κόμβο της οδού Ηπείρου.

4. Κάνουμε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία του αστικού ιστού και βελτιώνουμε το επίπεδο ασφάλειας των μαθητών σε περιοχές σχολικών συγκροτημάτων.

5. Λειτουργούμε την Αγίου Ιωάννου ως δρόμο διπλής κατεύθυνσης και αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες θα προκύψουν, με στόχο να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι κάτοικοι. Σχεδιάζουμε πιλοτικά την εφαρμογή της πεζοδρόμησης ανάμεσα στις δύο πλατείες, κάθε Κυριακή για συγκεκριμένες ώρες.

6. Πεζοδρομούμε την οδό Γιαβάση από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι την οδό Στρ. Τόμπρα.

7. Μειώνουμε τη διαμπερή κυκλοφορία της πόλης, μετά από συγκεκριμένη μελέτη χαμηλού κόστους.

8. Απαιτούμε από την «Αττική Οδό» την εφαρμογή του μέτρου της χιλιομετρικής απόστασης, με σκοπό τη μείωση του κόστους των διοδίων.

9. Περιορίζουμε ό,τι εμποδίζει την κίνηση των πεζών και τους εκθέτει σε κίνδυνο. Εφαρμόζουμε τους κανόνες για τα περίπτερα και τις διαφημιστικές πινακίδες. Καταγράφουμε παράνομες κεραίες και απαιτούμε την απομάκρυνσή τους.

10. Με σκοπό την ενσωμάτωση του Υμηττού στην καθημερινότητα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και την αύξηση της προστασίας του απέναντι σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης και κάθε φυσικό ή μη κίνδυνο υλοποιούμε ολοκληρωμένη πρόταση επανασχεδίασης και βελτίωσης των εγκαταλειμμένων μονοπατιών, αξιοποίησης της κεντρικής διαδρομής και δημιουργίας νέων διόδων. Οργανώνουμε τη συνεργασία με φορείς, πολίτες και εθελοντές για τη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση. Διεκδικούμε τον χώρο του υπουργείου Γεωργίας (Πάρκο Γραβιάς). Προτείνουμε την απαγόρευση της εισόδου οχημάτων στο βουνό μετά τη δύση του ηλίου και παίρνουμε μέτρα προστασίας για τον χώρο στάθμευσης πάνω από το αθλητικό κέντρο της Νότου.

11. Διεκδικούμε το Στρατόπεδο Κυρίτση καθώς και τον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Τρικάλων, Χλόης και ΔΠΥ.

12. Στον πολυχώρο «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη) προχωρούμε άμεσα στην κατασκευή κουλουάρ για τρέξιμο και τζόκινγκ (περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου) όπως και σκάμματος για άλμα εις μήκος. O χώρος θα αναπλασθεί συνολικά, θα καθαρισθεί, θα αδειάσει από τους κάδους απορριμμάτων και θα μετατραπεί σε ουσιαστικό πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

13. Το ιδιόκτητο δημαρχείο μερικά χρόνια πριν είχε σχέση και με το κύρος της πόλης. Σήμερα σχετίζεται με την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου. Δεσμευόμαστε να συστήσουμε άμεσα Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα μελετήσει διεξοδικά το ζήτημα με σκοπό τη μείωση του κόστους, ώστε να προχωρήσει άμεσα το θέμα.

14. Προχωρούμε άμεσα στον καθαρισμό και την περίφραξη του χώρου του «Κολυμβητηρίου», με στόχο την αισθητική αναβάθμιση και την ανάπλαση του ελεύθερου χώρου που απομένει σε χώρο πλατείας και παιδικής χαράς. Ξεκινάμε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση πηγών χρηματοδότησης και με σοβαρή μελέτη και σε συνεννόηση με τους κατοίκους επιλύουμε το σύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της υπάρχουσας κατασκευής.

15. Συνεργαζόμαστε στενά με τον Σύλλογο Ζωόφιλων για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και φροντίζουμε για την επιμόρφωση των κατοίκων σε θέματα συμπεριφοράς και σεβασμού του περιβάλλοντος και των συμπολιτών.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιάννης Σταθόπουλος έκανε ειδική αναφορά στις έξι συναντήσεις που έγιναν σε κάθε γειτονιά ξεχωριστά, μετέφερε το κλίμα ενθουσιασμού και συμπόρευσης της κοινωνίας της Αγίας Παρασκευής και ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που καθημερινά συμμετέχουν και συστρατεύονται στον αγώνα για την αλλαγή της νοοτροπίας και της εικόνας της πόλης μας.

Ακολούθως ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τους 65 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, μεταξύ πολλών άλλων, οι πρώην δήμαρχοι Λ. Χατζηανδρέου και Α. Σιδέρης, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και δημ. σύμβουλος Τ. Παλαιολόγος, η πρώην αντιδήμαρχος Κ. Μοσχονά, ο πρώην δημ. σύμβουλος Γ. Καραμαλέγκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Άι-Γιάννη Π. Βαβουγυιός, με τον αντιπρόεδρο Β. Θεοδόσοπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Δ. Δήμου, ο πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Β. Σαββίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων Στ. Μπακογιάννης, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Α. Μπασακίδου, με τα μέλη του Δ.Σ. Μ. Ρίζκ-Καρακατσάνη και Γ. Κρητικίδη, από το ποδόσφαιρο ο Π. Κοσκινάς, από το βόλεϊ η Α. Μπονάρου, από το γυναικείο μπάσκετ ο πρόεδρος Γ. Καράμπελας, από τους Κρήτες η Α. Στρατάκη, η πρώην πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Ε. Λιβάνη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Θ. Κοτσιφάκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δημαράς των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ και Ε. Δημοπούλου του ΣΧΕΔΙΟΥ Β, οι υποψ. περιφερειακοί σύμβουλοι με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Π. Γαβράς, Φ. Παπαγεωργίου και Φ. Χρυσικός και η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κωνσταντάκου, κ.ά.

Αγία Παρασκευή, 28/4/2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet