Μ. Ρέντσι: Δεν τα βρήκε με Μπερλουσκόνι
Κόσμος

Μ. Ρέντσι: Δεν τα βρήκε με Μπερλουσκόνι

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον επικεφαλής της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Είμαι πολύ ευτυχής που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μας έχει τα μισά μου χρόνια», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μετά την λήξη της συνάντησης.

Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη τις περασμένες ημέρες με τον Ρέντσι για την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου «δεν πρόκειται να αλλάξει, θα παραμείνει σε ισχύ, διότι είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης, δύσκολης προσπάθειας».

Από την σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η Νέα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να στηρίξει τη νέα ιταλική κυβέρνηση, αλλά διαβεβαίωσε ότι «θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Ματέο Ρέντσι: Δεν… γέμισε το μάτι των Ιταλών

Αντιμέτωπος με την πρώτη αρνητική δημοσκόπηση βρίσκεται, πριν ακόμα αναλάβει επισήμως καθήκοντα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, καθώς οι πολίτες δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο έφθασε στην εξουσία.

Στην ερώτηση πώς κρίνουν την ψήφο μομφής την οποία επέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο Ματέο Ρέντσι στους κόλπους της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) εναντίον του Ενρίκο Λέτα, του προκατόχου του επικεφαλής της κυβέρνησης, το 65% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πρόκειται για «ένα πλήγμα στη δημοκρατία».

Αντίθετα, μόνο το 26% θεωρεί πως πρόκειται για μια «ομαλή» αλλαγή κυβέρνησης.

Το 49% δηλώνει πως έχει «ελάχιστη ή καθόλου» εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση υπό τον Ματέο Ρέντσι, ενώ «ψήφο εμπιστοσύνης» δίνει το 46% των ερωτηθέντων.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο Πιέπολι για λογαριασμό της εφημερίδας La Stampa.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet