Ο Γιάννης Μυλωνάκης διάβηκε τον προσωπικό πολιτικό του Ρουβίκωνα
Πρόσωπα

Ο Γιάννης Μυλωνάκης διάβηκε τον προσωπικό πολιτικό του Ρουβίκωνα

Ως αφορμή για ν’ ανοίξει ένας μεγάλος και διαρκής διάλογος για τα πραγματικά προβλήματα της Αγίας Παρασκευής, αλλά και για την αναζήτηση ενός νέου μοντέλου περί του «πολιτεύεσθαι» θεωρεί την απόφασή του για ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη Συμμαχία Ευθύνης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυλωνάκης (Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Μυλωνάκης από τη Συμμαχία Ευθύνης [Βίντεο]).

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο εν λόγω σύμβουλος ασχολείται αρκετά χρόνια με τα αυτοδιοικητικά, έχοντας θητεύσει και σε θέσεις διοίκησης με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μέχρι πριν λίγα 24ωρα παράταξής του, Βασίλη Γιαννακόπουλου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρεμβάσεις του διακρίνονται από ηπιότητα, η οποία ωστόσο -όπως φάνηκε και από την τελευταία του απόφαση- δεν ακυρώνει τις προσωπικές ανησυχίες του για το μέλλον τόσο του Δήμου, όσο και της τοπικής πολιτικής γενικότερα.

Το «Ε» επικοινώνησε μαζί του προσπαθώντας να ρίξει κάποιο «φως» στους λόγους που τον οδήγησαν στο να διαχωρίσει τον δρόμο του με την παράταξη στην οποία ανήκε μέχρι χθες και κυρίως να διερευνήσει τις μελλοντικές προθέσεις του.

Γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε

Όπως μας εξήγησε ο σύμβουλος η απόφασή του δεν αποτελούσε «κεραυνό εν αιθρία» αφού εδώ και πολύ καιρό έχει διαφανεί -όπως λέει- η ανάγκη να αλλάξουν οι όροι διεξαγωγής του πολιτικού διαλόγου στην πόλη, προκειμένου αυτός να εστιαστεί στα υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας και όχι να εξαντλείται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και «κοκορομαχίες». «Αυτό είναι κάτι που το έχουν αντιληφθεί οι δημότες και το συζητούν μεταξύ τους, αλλά για κάποιον λόγο δεν “φθάνει” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου» μας λέει ο κ. Μυλωνάκης και προσθέτει: «Δυστυχώς, στην παγίδα αυτή έπεσε και η μέχρι πρόσφατα παράταξή μου, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται ουσιαστικά μια αδιέξοδη πολιτική».

Ο κ. Μυλωνάκης δηλώνει ότι σέβεται πλήρως τον κ. Γιαννακόπουλο και την παράταξη συνολικά, καθώς θεωρεί ότι από τη συγκεκριμένη πολύχρονη συνεργασία μαζί τους απεκόμισε χρήσιμες εμπειρίες, αλλά θεωρεί ότι πλέον η κάθε πλευρά έδωσε ό,τι είχε να δώσει στην άλλην και τώρα θα πρέπει η καθεμία να πάρει τον δικό της δρόμο. «Δεν κλείνουν μόνο οι παρατάξεις τον κύκλο τους, όπως είπα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κλείνουν και οι άνθρωποι τον κύκλο τους σε κάποια παράταξη» πρόσθεσε με νόημα.

Πώς βλέπει την πολιτική στην Αγία Παρασκευή

Ο ανεξάρτητος, πλέον, δημοτικός σύμβουλος επανέλαβε στο «Ε» την απογοήτευσή του από τον «παρωχημένο» τρόπο με τον οποίο -κατά τη γνώμη του- ασκείται η πολιτική στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Όπως τονίζει, του είναι αδιανόητο όλη η συζήτηση, προεκλογικά και μετεκλογικά, να μονοπωλείται γύρω από τέσσερα – πέντε δήθεν σημαντικά για την πόλη θέματα, όπως το Σιστοβάρη, ο Ιόλας, το δημαρχείο, η υπογειοποίηση της Λ. Μεσογείων, τη στιγμή που η πόλη στερείται βασικών υποδομών, ενώ η καθημερινότητα των δημοτών «έχει αφεθεί στη μοίρα της». «Αν ρωτήσετε τους δημότες γι’ αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ως προτεραιότητες για την Αγία Παρασκευή, αμφιβάλλω αν θα σας αναφέρουν κάποιο από τα παραπάνω θέματα», μας λέει και συμπληρώνει: «Δεν υποτιμώ τα ζητήματα αυτά, ούτε θεωρώ ότι μια δημοτική Αρχή δεν θα πρέπει να διαθέτει όραμα, αλλά δεν μπορείς να μιλάς για μεγαλεπήβολα σχέδια όταν δεν είσαι ικανός να λύσεις τα μικρά και καθημερινά προβλήματα».

Τι προσδοκά με την κίνησή του

Ο κ. Μυλωνάκης δεν κρύβει ότι η προσδοκία του είναι με την ανεξαρτητοποίησή του να συμβάλλει στην έναρξη ενός διαλόγου «για το ποια ακριβώς πόλη θέλουμε και ποιος είναι ο αποτελεσματικός τρόπος διοίκησης για να την αποκτήσουμε».

Παράλληλα, δηλώνει ότι η αποχώρησή του από τη Συμμαχία Ευθύνης δεν πρέπει να αποδοθεί σε καμία προσωπική φιλοδοξία του να φτιάξει έναν άλλον συνδυασμό, όπου ο ίδιος θα «ηγεμονεύει», καθώς κάτι τέτοιο -όπως σημειώνει- θα ερχόταν σε αντίφαση με την κριτική που ασκεί στις «αρχηγοκεντρικές» παρατάξεις. Αντιθέτως, είναι πεπεισμένος ότι τους προβληματισμούς και τις αγωνίες που εκφράζει για το παρόν και κυρίως για το μέλλον της Αγίας Παρασκευής τις μοιράζονται και άλλοι νέοι άνθρωποι, δημοτικοί σύμβουλοι και μη, οι οποίοι θα μπορούσαν και πρέπει να συμμετάσχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Μυλωνάκης, με την κίνηση ανεξαρτητοποίησής του, διάβηκε τον προσωπικό πολιτικό του Ρουβίκωνα και πλέον καλείται να αναμετρηθεί με την πρόκληση αφ’ ενός να «ενεργοποιήσει» τις διαδικασίες διαλόγου στις οποίες αναφέρεται κι αφ’ ετέρου να τις καταστήσει ικανές να φέρουν τη δημιουργική ανατροπή στο όντως καταθλιπτικό και μίζερο σημερινό πολιτικό σκηνικό στην πόλη της Αγίας Παρασκευής…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet