Παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμαρχο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στον δήμαρχο Αμαρουσίου

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα στον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη. Η παράσταση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, αφορούσε στην απόλυση των εργαζόμενων με τρίμηνη σύμβαση «κατά παράβαση της αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων».

Κατά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου τους, απαιτήθηκε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, ζητήθηκε και για αυτούς τους συναδέλφους να ανανεωθούν οι συμβάσεις, θεωρώντας ότι η μη ανανέωση τους «είναι παράνομη».   

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους με τρίμηνες συμβάσεις, ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος τους χρειάζεται και παρέπεμψε τους εκπροσώπους του σωματείου στον γενικό γραμματέα, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα στείλει σχετικό έγγραφο στο υπουργείο με σκοπό να του υποδειχτεί για το πώς θα ενεργήσει. Όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, «από τη συζήτηση αποσπάσαμε δέσμευση – δήλωση από τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι δεν θα κατατεθεί προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα της “τροπολογίας Βερναρδάκη” από την ΚΕΔΕ», ενώ δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχθούν καμιά απόλυση εργαζόμενου.

Και η ανακοίνωση του σωματείου καταλήγει:

«Καλούμε τους συναδέλφους “τριμηνίτες” να μην υποκύψουν, να παλέψουν ενιαία με τους υπόλοιπους συνάδελφους μέσα από το Σωματείο τους, για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. 

»Συνάδελφοι-σσες, εμείς ως Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, λέμε το εξής: Επειδή πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μας και έχουν δει τα μάτια μας, πρέπει να είμαστε συνέχεια σε επαγρύπνηση για να προλαβαίνουμε περίεργες  καταστάσεις.

»Συνάδελφοι/σσες, αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ευρωπαϊκή Ένωση και η πλειοψηφία των δημοτικών Αρχών. Να παρακαλάμε για να έχουμε μια δουλειά. Απέναντι σε αυτή την αντεργατική κατρακύλα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση. Και η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά είναι η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 24 του Νοέμβρη, αλλά και η επιτυχία της απεργιακής συγκέντρωσης στην Ομόνοια στις 10:30».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet