ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Τίποτα δεν χαρίζεται…”
Κοινωνία

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: “Τίποτα δεν χαρίζεται…”

Η δημοτική παράταξη ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευής, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Αλεξίου, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι. Να περιμένετε το τέλος. Αν δεν το περιμένετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ΄ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ΄ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα».

Απολογία του Όγκαστ Σπάις στη δίκη των εργατών ηγετών της Πρωτομαγιάς του Σικάγο του 1886.

Αγαπητή/έ φίλη/ε, συμπολίτη μας στην Αγία Παρασκευή,

Δες από την ίδια τη ζωή σου. Πάνε να σε γυρίσουν 2 αιώνες πίσω. Θέλουν να γίνεις ο σκλάβος του 21ου αιώνα!

Στις μέρες μας ψηφίζονται μέτρα που μας στερούν δικαιώματα για τα οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος! Μισθοί πείνας, ανεργία στα ύψη, σπουδές χωρίς μέλλον, ζωή χωρίς αξιοπρέπεια! Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει τεράστιος πλούτος που παράγει ο εργαζόμενος λαός.

Η πολιτική αυτή που στηρίζει τους καπιταλιστές και τσακίζει τα δικαιώματά μας δεν ήρθε από το πουθενά. Έχει σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της κι έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο οι κυβερνήσεις όσο και τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς σου λέμε: Κανένα δικαίωμα δεν χαρίστηκε ποτέ από κανένα!

Τίποτα δεν χαρίστηκε ποτέ στους «κολασμένους της γης», τίποτα δε θα χαριστεί και σε εμάς. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους. Χρειάζεται να αναμετρηθούν με την εργοδοσία και να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία. Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα! Να θυμάσαι. Για να ζήσεις καλύτερα σήμερα, πρέπει ν’ αντιπαλέψεις την απάνθρωπη κοινωνία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τα μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρα από ποτέ γιατί αφορούν το παρόν και το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου!

Δημοτική Παρέμβαση “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή”

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet