Ο Δήμος Αμαρουσίου «σήκωσε το γάντι» που πέταξε η διοίκηση Μαυρίδη
Πολιτική

Ο Δήμος Αμαρουσίου «σήκωσε το γάντι» που πέταξε η διοίκηση Μαυρίδη

Με μία λιτή, αλλά ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά στην «απαράδεκτη» στάση της δημοτικής Αρχής και «ιδιαίτερα του δημάρχου» του όμορου Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης να «σνομπάρουν» τη μεγάλη εκδήλωση του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το διήμερο 12 & 13 Νοεμβρίου 2016 (Διήμερη χορωδιακή πανδαισία Δήμων Αττικής με… σφραγίδα ΕΔΔΥΠΠΥ).

Και η αλήθεια είναι ότι με εξαίρεση κάποια συγκεκριμένα μέλη της δημοτικής Αρχής, τον αριθμό των οποίων θα μπορούσε κάποιος να μετρήσει στα δάκτυλα του ενός χεριού, η διοικούσα παράταξη του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης «έλαμψε διά της απουσίας της». Και το παράδοξο δεν ήταν μόνο ότι το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο του όμορου Δήμου, αλλά και το ότι εντεταλμένη σύμβουλος του τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, δηλαδή του φορέα που το διοργάνωσε, είναι η πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και πρόεδρος του Ν.Π. Περιβάλλον – Αθλητισμός – Αθλητισμός Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη. Επιπρόσθετα, πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην προαναφερόμενη εκδήλωση από την οποία, ωστόσο, απουσίαζε ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος…

Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη
Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη

Και φαίνεται ότι αυτή η στάση είναι που «ξεχείλισε το ποτήρι» των σχέσεων μεταξύ των δύο όμορων Δήμων, καθώς δεν ήταν το μοναδικό γεγονός που θα μπορούσε ο Δήμος Αμαρουσίου να εκλάβει ως προσβλητική συμπεριφορά εκ μέρους του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Το αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου, Ελένης Λέκκας-Καλαντζάκη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, όπου και γνωστοποίησε τη μη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στο 1ο Παναττικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2016, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα τη στάση της δημοτικής Αρχής του όμορου Δήμου.

Ειδικότερα, η κα Λέκκα-Καλαντζάκη ανέγνωσε ανακοίνωση προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα συμμετάσχει στο 1ο Παναττικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Νοεμβρίου 2016.

»Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι το ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου σάς έχει αποστείλει και σχετική επιστολή σχετικά με τη μη συμμετοχή του στην εν λόγω εκδήλωση.

»Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτη, στο πλαίσιο των καλών διαδημοτικών σχέσεων των όμορων Δήμων μας, τη μη συμμετοχή σας και ιδιαίτερα του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη, στις εκδηλώσεις του 1ου Πιλοτικού Παναττικού Προγράμματος Πολιτιστικών Δρώμενων που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι Δήμων και δήμαρχοι Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet