Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια ζητεί ο Σύλλογος Πολυδρόσου
Κοινωνία

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια ζητεί ο Σύλλογος Πολυδρόσου

Θέματα οδικής ασφάλειας θέτει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου Παναγιώτης Πάντος.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε παρεμβάσεις του Δήμου Αμαρουσίου σε τμήματα του οδικού δικτύου, καθώς και σε πεζοδρόμια της περιοχής του Πολυδρόσου, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Πεζοδρόμιο σε τμήμα 340 μέτρων της οδού Φραγκοκλησιάς

Στο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς από Αμαρουσίου-Χαλανδρίου έως οδό Σάμου μήκους 340 μέτρων είναι μέχρι σήμερα στην κατάσταση όπως και πριν δύο χρόνια που δείχνουν οι αντίστοιχες φωτογραφίες.

Τμήμα κατασκευής πεζοδρομίου στην οδό Φραγκοκλησιάς (με κόκκινη γραμμή)
Τμήμα κατασκευής πεζοδρομίου στην οδό Φραγκοκλησιάς (με κόκκινη γραμμή)
Κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Φραγκοκλησιάς
Κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Φραγκοκλησιάς

Οι πεζοί από και προς το Πολύδροσο είναι αναγκασμένοι να βαδίζουν επί του οδοστρώματος με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.   

Το θέμα της διαμόρφωσης πεζοδρομίου έχει αναδειχθεί διαχρονικά από τον Σύλλογο σε Δημοτικά Συμβούλια με θέματα της οδικής ασφάλειας της περιοχής και έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου 2017 για άμεση κατασκευή του.   

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Β. Κόκκαλης πρόσφατα είχε διαβεβαιώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ότι άμεσα θα προχωρήσει με εργολαβία στην κατασκευή του πεζοδρομίου.   

Τις προηγούμενες ήμερες ξεκίνησε η κατασκευή του πεζοδρομίου όπως μπορείτε να δείτε στις σημερινές φωτογραφίες, που μένει να δούμε την ολοκλήρωσή του στο σύνολο της διαδρομής, με αντίστοιχη κατακόρυφη σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης ή καλύτερα με προστατευτικές κατασκευές αποτροπής της κατάληψης του πεζοδρομίου από οχήματα.       

Σήμα Ρ-2 (STOP) στη διασταύρωση των οδών Ακακιών και Εθνάρχη Μακαρίου
Τοποθέτηση STOP στην οδό Ακακίων στη συμβολή της με την Εθν. Μακαρίου
Τοποθέτηση STOP στην οδό Ακακίων στη συμβολή της με την Εθν. Μακαρίου

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου μετά σειρά ενεργειών του Συλλόγου, προφορικών και εγγράφων, τοποθέτησε σήμα Ρ-2 (STOP) στην επικίνδυνη λόγω κακής ορατότητας διασταύρωση των οδών Ακακιών και Εθνάρχη Μακαρίου για την ασφαλή ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας.

Διαβάσεις πεζών σε σημεία της περιοχής  

Σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής και όχι σε όλα που είναι απαραίτητες οι διαβάσεις πεζών πριν 50 περίπου ημέρες κατασκευάστηκαν διαγραμμίσεις όπως η παρακάτω στη διασταύρωση Φραγκοκλησίας και Σάμου. Οι περισσότερες διαγραμμίσεις ή έχουν σβήσει ή παρουσιάζουν έντονη φθορά σε μικρό χρονικό διάστημα και είναι φανερό ότι θα πρέπει η Τεχνική Υπηρεσία να επανεξετάσει τη μέθοδο υλοποίησης τους.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet