Παρέμβαση Μ. Διακολιού για διαγραφή οφειλής ΤΑΠ σε Σωματείο
Κοινωνία

Παρέμβαση Μ. Διακολιού για διαγραφή οφειλής ΤΑΠ σε Σωματείο

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, στο πλαίσιο εισήγησης της διοίκησης του Δήμου για διαγραφή οφειλής ΤΑΠ για ακίνητη περιουσία Σωματείου με σκοπό την προώθηση της Ελληνογερμανικής Φιλίας, έκανε παρέμβαση επισημαίνοντας ότι η σχετική διάταξη (ν. 2130/93 αρ. 24 παρ. 7) που απαλλάσσει τα μη κερδοσκοπικά σωματεία από την καταβολή ΤΑΠ θεσπίστηκε για να ανακουφίσει συλλόγους που δεν έχουν τα μέσα να πληρώσουν ή να ενισχύσει τους σκοπούς τους, όταν είναι εθνωφελείς, θρησκευτικοί, σε ευρύτερο κύκλο φιλανθρωπικοί, εκπαιδευτικοί, καλλιτεχνικοί, κοινωφελείς ή εκκλησιαστικοί.

Συγκεκριμένα, η δημοτική σύμβουλος ανέφερε:

«Προσωπικά, -ούτως ή άλλως- από θέση αρχής, δεν μπορώ να συναινέσω στην ενίσχυση των σκοπών της Ελληνογερμανικής φιλίας όταν η χώρα μου τελεί υπό συνθήκες οικονομικής υποδούλωσης στη Γερμανία. 

»Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, ο εν λόγω σύλλογος έχει στο Πολύδροσο ένα κτήριο με αίθουσα συνεδρίων και πολλά διαμερίσματα από τα οποία δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν αποκερδαίνει χρήματα. Με λίγα λόγια, η εφαρμογή του νόμου σε αυτή την περίπτωση, αποτελεί καταστρατήγηση του σκοπού του με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για τον Δήμο».

Μετά την παρέμβαση της κας Μαίρης Διακολιού αποσύρθηκε το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet