«Το Μαρούσι απαιτεί χρήματα για έργα κι όχι λόγια κ. Καραμέρο»
Περιφέρεια Αττικής

«Το Μαρούσι απαιτεί χρήματα για έργα κι όχι λόγια κ. Καραμέρο»

«Το Μαρούσι απαιτεί χρήματα για έργα κι όχι λόγια» απαντά η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, μέσω του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών Βασίλη Κόκκαλη, σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρο για το έργο διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς (6,3 εκατ. ευρώ για έργα στο ρέμα Σαπφούς, στο Μαρούσι, από την Περιφέρεια).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τονίζει ότι δεν είναι η Περιφέρεια, αλλά ο Δήμος Αμαρουσίου που θα δρομολογήσει το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, καθώς οι τεχνικές του υπηρεσίες κατέθεσαν την οριστική μελέτη για το έργο που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη. Η Περιφέρεια έχει «υποχρέωση» να χρηματοδοτήσει το έργο, όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος.

Η ώρα της αλήθειας για την Περιφέρεια Αττικής έφτασε – Το Μαρούσι απαιτεί χρήματα για έργα κι όχι λόγια.

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Γ. Καραμέρος, σχετικά με το έργο στο ρέμα Σαπφούς, θα θέλαμε ως αρμόδια αντιδημαρχία τεχνικών έργων του Δήμου Αμαρουσίου να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, δεν είναι η Περιφέρεια Αττικής που θα δρομολογήσει το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά γειτονιές του Αμαρουσίου. Ο Δήμος Αμαρουσίου και οι αρμόδιες τεχνικές του υπηρεσίες είναι αυτές που κατέθεσαν την οριστική μελέτη διευθέτησης του ρέματος, η κατάρτιση της οποίας απαιτεί μια διαδικασία εγκρίσεων που κρατά χρόνια. Και η Περιφέρεια Αττικής είναι αυτή που έχει την υποχρέωση να το χρηματοδοτήσει. Πρόκειται λοιπόν για ένα έργο τεράστιας σημασίας που δρομολογήθηκε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο δεν θα συμβάλλει μόνον στην αντιπλημμυρική προστασία του προαστίου μας, αλλά θα επιτρέψει και σε δεκάδες οικογένειες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, με την ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης.

Δεύτερον, δεν μας αρκεί η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ούτε φυσικά μας καθησυχάζουν οι δημόσιες ανακοινώσεις του αντιπεριφερειάρχη. Απέχει πολύ η ένταξη στον προϋπολογισμό από την υλοποίησή του. Είμαστε επιφυλακτικοί επειδή ο κ. Καραμέρος συνηθίζει, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής των περιοδειών του από Δήμο σε Δήμο, να εξαγγέλλει ή να υπόσχεται έργα που δεν υλοποιούνται, αφού ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας. Οι υποσχέσεις του κ. Καραμέρου απέχουν δυστυχώς πολύ από την πραγματικότητα.

Τρίτον, απόδειξη του φθηνού λαϊκισμού του κ. αντιπεριφερειάρχη είναι το σημείο της ανακοίνωσής του, που ισχυρίζεται ότι έχουν δοθεί στον Δήμο Αμαρουσίου περίπου 14.500.000 ευρώ για έργα από την Περιφέρεια Αττικής. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής από την Περιφέρεια κι αφορούν το Μαρούσι και την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Σε κανένα έργο, πλην των αντιπλημμυρικών του Πολυδρόσου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η υπογραφή του κ. Καραμέρου και η «σφραγίδα» της σημερινής της διοίκησης. Κι επίσης, είναι τουλάχιστον αστείο να προσμετρά στα έργα της πόλης την αποπεράτωση του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων ή την αντικατάσταση του επιδαπέδιου φωτισμού με πλάκες μαρμάρου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Αυτά δεν είναι έργα που αφορούν στον Δήμο και τις ανάγκες των κατοίκων του. Αντίθετα, έργο που έχει ανάγκη η πόλη και δεν χρηματοδοτεί η Περιφέρεια είναι η κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι, για το οποίο υπάρχει ήδη κατατεθειμένη ολοκληρωμένη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.

Τέταρτον, ο κ. Καραμέρος στην προσπάθειά του να παρουσιάσει κάποιο έστω έργο τα δύο αυτά χρόνια της θητείας του, έφτασε στο σημείο να συναντιέται με ποδηλάτες και να εξαγγέλλει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων από τη μια άκρη της Αττικής ως την άλλη, χωρίς όμως να μας λέει ούτε ποιος θα χρηματοδοτήσει το έργο, ούτε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του. Όλη του η προσπάθεια εξαντλείται σε μια φωτογραφία και δύο λεζάντες, καθώς δεν διαθέτει κανένα πολιτικό περιεχόμενο (σ.σ. Από την Κηφισιά στο Φάληρο με ποδήλατο).

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ο κ. αντιπεριφερειάρχης, που φιλοδοξεί μελλοντικά να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου, κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει το 2014, ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν είναι ιθαγενείς. Είναι πολίτες με κρίση και γνώση των αναγκών της πόλης που ζούνε.

Γι’ αυτό και δεν πείθονται από τις κενές περιεχομένου ανακοινώσεις του. Το Μαρούσι χρειάζεται έργα κι όχι λόγια.

Η ώρα της αλήθειας για τον κ. Καραμέρο και την Περιφέρεια Αττικής έφτασε. Θα λογοδοτήσουν στους πολίτες, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, για το πώς διαχειρίζονται τα χρήματα της Περιφέρειας και με ποια κριτήρια γίνεται η κατανομή των κονδυλίων και η χρηματοδότηση των έργων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet