Συνελήφθησαν οι ληστές γνωστού κοσμηματοπωλείου της Κηφισιάς
Κοινωνία

Συνελήφθησαν οι ληστές γνωστού κοσμηματοπωλείου της Κηφισιάς

Εξιχνιάσθηκε από την Ασφάλεια Αττικής, η μεγάλη ληστεία που είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο στο γνωστό κοσμηματοπωλείο «ΠΑΤΣΕΑΣ» στην Κηφισιά, με λεία εκατοντάδες κοσμήματα και ρολόγια αξίας μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του αρμόδιου Τμήματος της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, ανάλυση ευρημάτων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τη συμμετοχή του «υπέρ κοριού», κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο άτομα, έναν Έλληνα κι έναν Αλβανό, οι οποίοι φέρονται ως οι άνθρωποι που το μεσημέρι της 14ης Ιουλίου εισέβαλαν με όπλα στο πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο της Κηφισιάς και άρπαξαν εκατοντάδες κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας.

Μαζί τους έχει προσαχθεί και μια γυναίκα από τη Μολδαβία. Ο ρόλος της στη ληστεία ήταν να παίξει το… δόλωμα, αφού -σύμφωνα με την Αστυνομία- ήταν εκείνη που χτύπησε το κουδούνι του κοσμηματοπωλείου και ανάγκασε τους υπαλλήλους να της ανοίξουν. Μαζί της, στο κοσμηματοπωλείο μπήκε ο ένας από τους δύο άνδρες, ενώ ο δεύτερος εξουρετέρωσε τον φρουρό ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έπειτα από παρακολουθήσεις, φυσικές και ηλεκτρονικές, εντόπισαν τα σημεία που κινούνταν στα Δυτικά Προάστια οι δύο φερόμενοι δράστες, και παράλληλα βρήκαν και τις κατοικίες των δύο υπόπτων, επίσης στα Δυτικά Προάστια.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση σε δύο διαφορετικά σημεία των Δυτικών Προαστίων, οι αστυνομικοί του αρμόδιου Τμήματος της Ασφαλείας Αττικής, προσήγαγαν στην Υπηρεσία τους, τους δύο υπόπτους όπου και τους ανέκριναν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυο φερόμενοι δράστες της ληστείας, έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές, κυρίως για κλοπές, όχι όμως για ληστείες και μάλιστα του βεληνεκούς να εισβάλουν σε ένα από τα πλέον γνωστά κοσμηματοπωλεία της Αθήνας, το οποίο μάλιστα διαθέτει εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, αλλά και φρούρηση από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δυο συλληφθέντες φέρεται να έδωσαν μεγάλη ποσότητα των κλοπιμαίων από το γνωστό κοσμηματοπωλείο σε κλεπταποδόχους, ενώ τα χρήματα τα ξόδεψαν σε διασκεδάσεις και αγορά ναρκωτικών.

Πηγή: newsit.gr/ Θεοδόσης Πάνου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet